Zavřít reklamu

Když se na vašem iPhonu či iPadu snažíte dostat na samotný spodek stránky, v mnohých případech to může být opravdu složité. I přesto, že je scrollování na všech zařízeních s dotykovým displejem vcelku pohodlné, na desktopových zařízeních je o mnoho jednodušší. Můžeme si totiž posuvník na pravé straně displeje chytit, a poté jej posunout nahoru či dolů jak chceme. Netrvá tedy několik dlouhých sekund, než se přesuneme na samotný vršek, či spodek stránky. Apple se však rozhodl, že v iOS 13 a iPadOS 13 dá uživatelům podobnou možnost i na dotyková zařízení. Pojďme se tedy společně v tomto návodu podívat na to, jak můžete v nových operačních systémech rychle scrollovat napříč nějakou webovou stránkou, či aplikací.

Jak v iOS 13 a iPadOS 13 rychle scrollovat napříč stránkou či aplikací

Na vašem iPhonu či iPadu, na kterém máte nainstalovaný nejnovější operační systém, se pro vyzkoušení přesuňte na nějakou delší webovou stránku. Posloužit vám může klidně i přímo tento článek. Nyní je nutné, abyste se prstem lehce posunuli nahoru či dolů, dokud se na pravé straně displeje nezobrazí posuvník. Jakmile se posuvník zobrazí, tak na něm chvilku přidržte prst. Ozve se lehká haptická odezvaposuvník se zvětší. Nyní stačí, abyste prstem na posuvníku popojížděli nahoru či dolů, čímž dojde k rychlému scrollování. Této skvělé funkce můžete využít například i na Twitteru a v jiných aplikacích třetí strany, kde je posuvník k dispozici.

Přidání možnosti rychlého scrollování je samozřejmě velmi užitečné, avšak existují ještě další tipy, pomocí kterých můžete scrollovat ještě rychleji. Pokud jste se dostali na spodek nějaké stránky a potřebujete rychle vyjet zpět nahoru, tak stačí, abyste kliknuli na hodiny v horní liště. Tímto se okamžitě přesunete na vrch stránky. Bohužel ale neexistuje podobně jednoduchá vychytávka, pomocí které byste se mohli dostat ihned na spodek stránky. V aplikaci Fotky však můžete k tomu, abyste se dostali zpět na spodek, využít kliknutí na tlačítko Alba. U sociálních sítí poté můžete tam, kde to je možné, kliknout na ikonu domečku.

Dnes nejčtenější

.