Zavřít reklamu

Apple v dnešní tiskové zprávě informoval všechny vývojáře o plánované odstávce některých služeb, která proběhne 20. října 2019 od 15:00, až do 23:00 místního času. Konkrétně se tato odstávka bude týkat služeb App Store Connect a Developer ID Notary Service (ověřování aplikací). Vývojáři si tedy v tomto časovém úseku mohou dát pauzu a vyčkat, dokud se služby opět nezprovozní. Pro nás, jakožto obyčejné uživatele aplikací, to znamená, že v této době nebudeme dostávat žádné aktualizace a to ani v případě, že by se v aplikaci objevila jakkoliv kritická chyba. Každá aktualizace aplikace totiž musí prvně projít ověřovacím procesem skrze službu Developer ID Notary Service, která nebude dostupná. Vývojáři tedy nebudou schopni aktualizace posílat na ověření Applu.

Jablečná společnost sice ve zprávě neuvádí, z jakého důvodu k odstávce dojde. Před několika dny jsme vás ale informovali o tom, že si vývojáři stěžují na zdlouhavé ověřování svých aplikací. Vzhledem k tomu, že v rámci macOS 10.15 Catalina musí být všechny aplikace, které jsou vytvořeny vývojáři s platným Developer ID mimo App Store, ověřeny ve schvalovacím procesu, tak došlo po hromadných aktualizacích na nový macOS k zahlcení serverů pro ověřování. Jeden z důvodů odstávky tak může být navýšení výkonu u serverů, které ověřování aplikací zprostředkovávají. Apple se všem vývojářům omluvil za komplikace a uvádí, že služba Certificates, Identifiers & Profiles zůstane i nadále aktivní.

Apple většinou bývá v dodržování termínů velice přesný a neočekává se, že by to v tomto případě mělo být jinak. Kdyby se však něco pokazilo, anebo by se naopak kalifornskému gigantu podařilo služby a servery uvést do původního stavu dříve, všichni vývojáři se o tom dozví na speciální webové stránce, kde se nachází status všech systému a služeb, které Apple nabízí.

Dnes nejčtenější

.