Zavřít reklamu

Softwarových novinek, které si Apple na letošní rok přichystal, je skutečně mnoho. Pravdou však je, že některé jsou vcelku upozaděné, byť si pozornost rozhodně zaslouží. Přesně to je i případ Apple HomeKit Secure Video, tedy zbrusu nové platformy pro prohlížení záznamů z videokamer propojitelných s HomeKitem. Ta sice zatím na premiéru v systémech čeká, avšak jak se zdá, spuštění klepe na dveře. 

Apple HomeKit Secure Video je zjednodušeně řečeno platforma vytvořená Applem, která bude sloužit pro sledování záznamu či živého vysílání z bezpečnostních kamer nabízejících podporu HomeKitu. Jednat by se mělo v budoucnu zejména o modely z dílny Logitechu, Eufy, Netatma a dalších výrobců, kteří již své modely postupně připravují pro implementaci do HomeKitu. Ten by se měl chovat víceméně stejně jako v případě ovládání různých domácích spotřebičů s jeho podporou. Na jednom místě byste tedy měli mít shromážděné vše, díky čemuž byste se měli užít jednak jednoduchou ovladatelnost, ale také přehlednost. Právě to ukazuje nyní i uniklé video Applu, které pochází zřejmě z App Storu, a zachycuje rozhraní aplikace. 

Jak můžete sami vidět, appka svým designem ze stylu Applu v ničem nevybočuje. Zřejmě nejzajímavější je na ní umělá inteligence, která dokáže rozpoznat věci na záznamu a do něj je následně označit příslušnou ikonou. Díky tomu tak bude kontrola záznamu skutečně velmi jednoduchá, jelikož v časové ose záznamu uvidíte (pokud budete chtít) jen úseky, na kterých se něco odehrálo a ty budou navíc rozlišeny právě ikonami. Ve výsledku tak nebude nutné záznamy procházet jakkoliv zdlouhavě, ale najít si například ikonu auta a na danou pasáž se podívat. V rozhraní aplikace nechybí dále ani přímá aktivace živého přenosu z kamery, rozhraní pro kontrolu dalšího HomeKit příslušenství či kalendář, který umožňuje jednoduché procházení jednotlivých záznamů z kamer. Ty budou ukládány na iCloud.

Dnes nejčtenější

.