Zavřít reklamu

Pokud přemýšlíte nad některým elektromobilem z dílny Muskovy Tesly, máme pro vás skvělou zprávu. Již v pátek 4. října totiž otevře své brány první tuzemská prodejna této automobilky, která bude nabízet třeba i testovací jízdy pro zájemce o vozy. 

Prodejna bude stát v komplexu autosalonu Advantage Cars, který naleznete na Praze 9. Prohlédnout a případně otestovat si na ní budou zájemci moci všechny modely – tedy konkrétně Model X, Model S a Model 3. Samozřejmostí je pak proškolený personál, který vám zodpoví veškeré otázky, ale třeba i pomůže s výběrem nejvhodnějšího modelu, pokud se v těchto strojích tak úplně neorientujete. Případným zájemcům o vozy tak konečně odpadne nutnost jet se na svůj vysněný automobil podívat do sousedního Německa, kde již pobočky Tesly nějaký ten pátek fungují. To samé pak platí i o servisu, který bude též možné zajistit v Česku, či přizpůsobení cen českému trhu. Tesly se totiž budou samozřejmě v obchodě prodávat za tuzemské koruny, avšak zatím není vyzrazeno, na kolik přesně jednotlivé modely vyjdou.  

Poměrně zajímavé je, že novou prodejnu oznámila Tesla v tichosti jen skrze email zaslaný svým zákazníkům. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že elektromobilita je stále spíše v plenkách je víceméně jasné, že cílit informacemi o otevření pobočky na jiné než zainteresované lidi by zřejmě nemělo příliš velký smysl.

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se bude Tesle v Čechách dařit. Faktem totiž je, že tuzemští řidiči zatím na elektromobily nahlíží ve většině případů spíše skrze prsty, nežli jako na možnou budoucnost automobilové dopravy. Ale kdo ví, třeba právě otevření této pobočky odstartuje malou automobilovou revoluci. Zda tomu tak bude či nikoliv ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.