Zavřít reklamu

Není to tak dávno, co jsme informovali o pozoruhodném akčním RPG Monolisk, na němž již nějakou dobu pracují vývojáři z Trickster Arts. Ti hru sice odhalili již před několika měsíci, ale od té doby bylo ticho po pěšině a skoro to vypadalo, že si fanoušci ještě nějaký ten čas počkají. Mlčení ale narušilo náhlé oznámení s doprovodným trailerem, jenž fanouškům konečně odhalilo finální datum vydání. Stvůry se pomalu, ale jistě blíží, a stejně tak i Monolisk.

Ne nadarmo se k tomuto akčnímu RPG přirovnává kombinace Bastionu a Mario Makera. Stejně jako tyto dva zmíněné tituly, i Monolisk staví na pozoruhodném designu jednotlivých úrovní, který tkví v dobře načasovaném vykreslování vzdálenějších objektů a nepřátel. Kromě standardního magického světa plného rozmanitých dobrodružství a unikátních levelů totiž hra nabízí také originální vizuální stránku, netradiční hudební podkres a pořádně propracovaný příběh. Ten vydrží hezkých pár hodin, avšak pokud ho dohrajete, hra tím rozhodně nekončí. Na řadu poté přijde využití roztříštěného herního světa, rozsekaného na jednotlivé lokace jménem Shards, ve svůj prospěch. Stejně jako například v Mario Maker, i tady dostanete příležitost projevit svůj talent.

Na rozdíl od ostatních RPG nebo akčních her totiž Monolisk nabízí možnost vytvořit si vlastní úrovně, které můžete následně sdílet s ostatními hráči. Ti mohou vaše výtvory hodnotit, na základě čehož můžete obdržet poměrně zajímavé odměny. Podobný koncept sice není nový, ale málokterým vývojářům se podařilo ho dotáhnout do konce. Nejnovější počin od tvůrců z Trickster Arts má ale vysoké ambice a zatím to vypadá, že hra v této funkci exceluje. Několik vyvolených hráčů má již přístup k betě a podle reakcí se mám rozhodně na co těšit. Díky kladné zpětné vazbě jsme konec konců dočkali také oficiálního data vydání, jenž připadá na 15. října. Uvidíme, zda dokáže hra udržet hráče na delší dobu. Pokud vás však nezávislý počin zaujal, neváhejte zamířit na App Store, kde bude hra za necelé dva týdny volně dostupná ke stažení.

Dnes nejčtenější

.