Zavřít reklamu

Jablečná společnost má poslední dobou ve zvyku produkovat adaptace známých knih, především pak pro svou chystanou platformu Apple TV+. Zatímco nedávno jsme se rozhovořili o seriálu See, ve kterém si střihne roli Jason Momoa, dnes tu máme další potenciální kvalitní dílo, tentokrát se ale předlohou stala kniha The Mosquito Coast z pera Paula Therouxe. V něm si má dokonce zahrát jeho synovec, Justin Theroux. Kruh se tedy po více než 30 letech od vydání knihy uzavřel a my tu máme další nadějnou adaptaci.

Příběh sleduje osud šíleného vynálezce Allieho Foxe, jenž se rozhodne se svou rodinou opustit civilizaci a vytvořit si vlastní, která bude mít svůj prvopočátek v honduraské džungli. Spojené státy vnímá jako zemi prorostlou kapitalismem, materiálním způsobem života a zhýčkaností, promítající se na každém kroku. Ve své snaze uprchnout tomuto způsobu života se tedy spolu se svými nejbližšími uchýlí hluboko do útrob džungle, kde však naplno propukne jeho psychóza a začne boj o přežití. Ač by se tedy kniha mohla zdát jako pouhý psychologický thriller, nabízí ve svém jádru daleko více, včetně rozmanitého popisu neduhů dnešní civilizace a společenských problémů.

Za zrodem adaptace stojí Neil Cross, který se na seriálu bude podílet spolu s Rupertem Wyattem. Co se samotné hlavní tváře seriálu, Justina Therouxe, týče, nejedná se o žádné nováčka na stříbrném plátně. Za sebou má takové pecky jako The Leftovers a vynikající thriller Maniac, jenž debutoval na Netflixu přesně před rokem a vysloužil si jak oblibu diváků, tak pochvalné recenze. S temnějšími snímky, hraničícími s hororem, má ale také zasloužilé zkušenosti. Na své si přišel například v dnes již kultovním American Psycho nebo The Girl on the Train. Uvidíme tedy, jak se svou nejnovější rolí popasuje a zda seriál dostojí svému potenciálu a předloze. Jisté je, že se máme rozhodně na co těšit, ač si na premiéru ještě nějakou dobu počkáme.

Dnes nejčtenější

.