Zavřít reklamu

Ve včerejších večerních hodinách jeden z konkurentů jablečné společnosti, Microsoft, oznámil konferenci, která se bude konat 2. října v New York City. Tato konference bude zaměřena především na produkty Surface, které jsou mezi příznivci Microsoftu velice oblíbené. Vzhledem k tomu, že se nejspíše v rámci zářijové jablečné konference dostane pouze na představení iPhonů a na další produkty jednoduše nezbude místo, tak bychom se teoreticky měli dočkat další konference od Applu, na které dojde k představení nových iPadů a MacBooků, hned za měsíc, tedy také v říjnu. Lidé tak budou mít před zakoupením nových zařízení na podzim rozhodně z čeho vybírat.

Oproti novým iPadům či MacBooku by mohl uživatele Surface zaujmout především z toho důvodu, že nejspíše dojde k představení úplně nového modelu. Ten by měl podle dostupných informací nabídnout hned dvě obrazovky. Není sice úplně potvrzeno, že bychom se tohoto hybridu mezi tabletem a laptopem měli dočkat tento rok, rozhodně to ale také není úplně vyloučeno. Pravděpodobnější datum představení Surface se dvěma obrazovkami je v roce 2020. „Microsoft se o tomhle zařízení rozpovídal v rámci interního meetingu, který proběhl tento rok. Údajně už také pracuje s prototypem, který by mohl být již brzy uveden do masové výroby. Není však jisté, že se tento produkt vůbec někdy na pultech obchodů objeví. Výkonný ředitel Microsoftu, Satya Nadella, totiž pohřbil projekt Surface mini pouhých pár týdnů před oficiálním představením.“

Surface Pro, by se měl údajně konečně dočkat konektoru USB-C.

Pravděpodobnější je tedy taková situace, že letos dojde pouze k aktualizaci zařízení Surface. Jeden z aktualizovaných modelů, konkrétně Surface Pro, by se měl údajně konečně dočkat konektoru USB-C. Na závěr si to tedy shrňme: Apple bude se svou konferencí první, konkrétně (nejspíše) 10. září. Necelý měsíc poté se vlastní konference ujme Microsoft, přesněji 2. října. Ve „svaté trojici“ nám chybí ještě Google, který by také letos neměl svou konferenci „Made by Google“ vynechat. S největší pravděpodobností se na ni můžeme taktéž těšit v říjnu, přesné datum však prozatím není stanoveno. V říjnu bychom se také měli těšit na druhou konferenci od Applu.

Dnes nejčtenější

.