Zavřít reklamu

S pomalu přicházejícím podzimem je čím dál blíž i spuštění jablečné videostreamovací služby TV+, která má svým originálním obsahem konkurovat velikánům jako Netflix či HBO GO. Jejího představení jsme se dočkali sice již v březnu, na detaily o ní však stále čekáme. Mnoho zajímavých informací se však daří “dolovat” buď ze zdrojů působících přímo v Applu či z kódů beta verzi nových systémů, na kterých TV+ poběží. Díky prohledávání kódů se například nyní dozvídáme o tom, že pořady by mělo být možné stahovat a sledovat offline. 

Sledováni pořadů z TV+ bez nutnosti připojení k internetu objevili konkrétně v betě macOS Catalina vývojáři spolupracující s portálem MacRumors. Podle kódu bude možné pořady do zařízení stahovat, avšak nikoliv neomezeně. Například jeden snímek bude vždy stažitelný jen na jedno zařízení, které je přihlášené pod Apple ID využívající TV+. Jakmile se uživatel pokusí o stažení stejného snímku na vícero zařízení, vyskočí na něj hláška upozorňující, že pro pokračování stažení je nejprve nutné odstranit snímek ze zařízení, na kterém je již uložen. Každý pořad bude mít navíc podle všeho omezený limit na stahování, který když uživatel vyčerpá, již jej bude moci sledovat pouze online. Počítat též nelze s tím, že bude možné na více zařízeních pod stejným Apple ID sledovat více pořadů. V tomto ohledu se tedy bude nová služba chovat stejně jako Apple Music, které též tuto věc neumožňuje. 

Vývojáři se rovněž domnívají, že Apple připravuje hned několik variant omezení, které se budou lišit typem předplatného TV+, rodinným sdílením či registrovanými zařízeními. Teoreticky bychom se tak mohli dočkat i více možností předplatného, kdy například za vyšší cenu umožní Apple neomezené stahování pořadů, za základní předplatné bude naopak limit velmi nízký. Zda se k podobnému řešení Apple uchýlí či nikoliv však ukáže až čas, stejně jako úspěch či neúspěch nové služby. A co vy, těšíte se na ní? 

Dnes nejčtenější

.