Zavřít reklamu

iPhony jsou od roku roku 2016, kdy světlo světa spatřily iPhony 7, sice voděodolné, používat je ve vodě však mnoho jejich uživatelů odmítá. Na poškození vodou se totiž paradoxně záruka telefonů nevztahuje a tudíž jakýkoliv problém, který způsobí kontakt s ní, musí nešťastník řešit na své vlastní náklady. Ty navíc nebývají zrovna malé, jelikož v mnoha případech je telefon po namočení zcela na odpis a nezbývá tak nic jiného než sáhnout po zcela novém kusu. Na druhou stranu, již mnohokrát jsme byli svědky i toho, že voděodolné iPhony přežily i v mnohonásobně horších podmínkách, než by podle svých certifikací měly. Jeden takový případ se odehrál před pár dny ve Velké Británii. 

V hrabství Nottinghamshire, na jehož území se rozkládá velké množství jezer a rybníků, ztratil na jedné z vodních ploch na konci minulého týdne člen personálu starajícího se o park svůj iPhone X, se kterým se po pádu do vody už víceméně rozloučil. Shodou šťastných okolností se však v sobotu 10. srpna v tomtéž jezeře potápěli profesionální potápěči, kteří při jednom z ponorů telefon pod vodou našli, vylovili jej a následně předali majiteli. iPhone byl plně funkční a dokonce měl na displeji upozornění na zmeškaný hovor od svého dědy, který se na něj snažil dovolat už po pádu do jezera. Hloubku, ve které telefon byl, sice bohužel britská média neuvádí, je však jasné, že byla několikanásobně větší než jeden metr, který má podle certifikace IP67 iPhone X zvládnout. Telefon byl navíc pod vodou mnohem déle než 30 minut, čímž též překonal certifikovaný čas. rozhodně se tedy dá v tomto případě mluvit o velkém štěstí.

Šťastných příběhů o utopených iPhonech či Apple Watch jsme v minulosti slyšeli již mnoho a nejeden jablíčkář by tak z nich mohl nabýt dojem, že je jeho iZařízení prakticky nezničitelné. Jak však bylo zmíněno v úvodu, rozhodně tomu tak není a je tedy rozhodně vhodné na to při používání telefonu myslet. Zjednodušeně by se tak dalo závěrem říci, že přestože jsou iPhony a Apple Watch voděodolné, voda jejich kamarád rozhodně není a mnohdy jde jen o to, jak moc své antipatie k telefonu projeví – tedy zda pronikne jeho těsněním či nikoliv. 

Dnes nejčtenější

.