Zavřít reklamu

Jak je poslední dobou naší tradicí, i dnes vám přineseme další retro plošinovku, která si najde cestu do jablečného obchodu. Tentokrát však půjde o hru, jejíž příběh se datuje až do roku 2017, kdy byla hra Witcheye oznámena. Původní datum vydání nakonec padlo na rok 2018, ale vývojáři přecenili své síly a nakonec byl titul odložen na neurčito. V herním světě to často znamená, že hra již nikdy nespatří světlo světa, ale u této nezávislé hříčky to naštěstí neplatí.

Za hrou stojí tvůrce jménem Peter Malamud Smith, jenž má za sebou hezkou řádku podobných počinů v retro kabátku. Právě ten před pár dny na Twitteru oznámil, že se Witcheye nakonec dočkáme a zanedlouho tuto skutečnost potvrdil trailer na kanálu studia Devolver Digital, které nezávislého tvůrce podporuje. Podle dostupných informací je již možné si hru předobjednat, a včas se tak připravit na její vydání. Co se hratelnosti týče, půjde o žánrovou klasiku, v níž nepůjde o nic jiného než porazit nepřátele a probojovat se do další úrovně. Levelů bude celkem 50 a každý nabídne unikátní level design a osobité protivníky. Dokonce na nás údajně čekají tajné lokace, jež odhalí jen ti nejzvídavější.

Grafická stránka je pochopitelně pixel artová a hra se až nápadně podobá starým adventurám, které skýtaly nejedno tajemství. Nebude vás však déle napínat a rovnou vás odkážeme na App Store, kde si titul můžete předobjednat za přívětivých 79 korun. Hry se dočkáme již 15. srpna a zatím to vypadá, že se máme rozhodně na co těšit. Než zdoláte všech 50 úrovní vám bude pár hodin trvat, takže repetitivní hratelnost se bát nemusíte. Sice se poslední dobou s retro plošinovkami roztrhl pytel, ale Witcheye je poměrně unikátní záležitost, která by si díky své vizuální stránce a obtížnosti mohla najít příznivce jak z řad starších hráčů, tak nováčků. Troufnete si na cestu do magického, tajuplného světa?

Dnes nejčtenější

.