Zavřít reklamu

Většinou informujeme o frenetických akcích, propracovaných RPG a nebo taktických strategiích, ale tentokrát tu máme něco neméně povedeného – překrásnou adventuru Widower’s Sky, která dokazuje, že mobilní platforma nemusí být omezením. O hru se postará kanadské studio Whaleo, které se sice se hrou chlubilo již v roce 2016 a tvrdilo, že je 95% obsahu hotovo, ale beta testeři vývojáře přesvědčili o opaku. Podařilo se jim titul dostatečně vylepšit?

Ve Widower’s Sky se vžijeme do otce se synem, jenž spolu s jejich psem podnikají náročnou výpravu v nebezpečném světě, plném robotů a nejrůznějších neznámých technologií. Vůdce skupiny, tedy postava otce, má k dispozici pouze luk a šípy, což mu má pomoci v boji proti mechanizovaným stvořením. Podle všeho se dočkáme také survival mechanik, kdy nás hra bude nutit držet zbytek skupiny pohromadě, dohlížet na příděly jídla a eventuálně zvyšovat morálku. Jediným cílem bude přežít a dostat na bezpečné místo. Příběh zní sice jednoduše, ale budou se v něm prolínat dvě časové linie, a to minulost a budoucnost. Zatímco hráč bude postupovat hrou, díky fragmentům vzpomínek a předešlých událostí může nahlížet do minulosti. Alespoň do té doby, než se obě linie protnou.

Zatím zní koncept nanejvýš zajímavě a s trochou štěstí se vývojářům podaří vyladit také hratelnost, která sice v adventuře nehraje takovou roli, ale je alfou a omegou koncového zážitku. Zároveň nezbývá než doufat, že se studio poučilo a za ty tři roky vyšperkovalo design a vychytalo nepříjemné chyby. Konec konců, údajně měla hra vyjít již v roce 2016, kdy byla sice drtivá většina obsahu hotová, ale podle hráčů testujících tehdejší verzi zdaleka ne připravená k vydání. Počítačová verze spatřila světlo světa sice již před několika lety, ale udělat kvalitní mobilní port zkrátka nějakou tu dobu trvá. Podle traileru však zatím titul vypadá skvěle a překrásné scenérie potěší snad každého milovníka tohoto žánru. Hru si můžete za 129 korun předobjednat na App Store, kde oficiálně vyjde již 5. září.

Dnes nejčtenější

.