Zavřít reklamu

Apple minulý týden oznámil miliardovou akvizici modemové divize společnosti Intel. Tim Cook v průběhu včerejšího vyhlašování finančních výsledků společnosti Apple poskytl veřejnosti komplexnější komentář k této akvizici a vyjádřil se nejenom k její velikosti, ale také k výhodám, které zakoupení divize Applu přinese.

Cook v této souvislosti uvedl, že zmíněná akvizice modemové divize Intelu je druhou největší, kterou společnost Apple uskutečnila. Někteří z vás možná správně tuší, že tou první bylo odkoupení značky Beats za 3 miliardy dolarů. Akvizice Applu navíc přinesla téměř 2200 zaměstnanců, kteří původně pracovali pro společnost Intel. Akvizice je podle Cooka zároveň také příležitostí ke spolupráci s některými z předních talentů v této branži, urychlení vývoje budoucích produktů nebo rozšíření portfolia patentů pro bezdrátové technologie na celkových sedmnáct tisíc, stejně  jako k vlastnictví a kontrole „primárních technologií“  pro své produkty.

Souvisejíci

Po včerejším oznámení finančních výsledků Applu je tedy již více než jasné, že cupertinská společnost má v plánu pracovat na vlastních modemových technologiích. Tento krok by také firmu mohl ještě více přiblížit výrobě co nejvyššího počtu vlastních součástek pro iPhone. Podle odhadů některých analytiků by k výrobě vlastních Apple modemů mohlo dojít zhruba v roce 2021, další odhady navíc hovoří o tom, že v příštím roce bychom se již mohli dočkat iPhonů s možností 5G konektivity. Modemy pro tyto iPhony ale budou s největší pravděpodobností pocházet ještě z produkce Qualcommu.

Dnes nejčtenější

.