Zavřít reklamu

S hrami ze světa Pokémonů je poslední dobou jako na horské dráze. Buď jich vychází až moc, nebo se fanoušci dočkají po očekávaných konferencích jen příslibu vydání někdy v daleké budoucnosti. U Pokémon Masters však nic takového naštěstí nehrozí a titul spatří světlo světa daleko dříve, než by si i ty nejoptimističtější prognózy dovolily tvrdit. Konec konců, společnost stojící za tímto počinem je poměrně sdílná a díky jejímu nedávnému oznámení jsme se dozvěděli finální datum vydání.

Kromě herní společnosti The Pokémon Company za hrou stojí také studio DeNA, které v květnu oznámilo novou chystanou hru z tohoto legendárního univerza. Naštěstí jsme na detaily nemuseli čekat moc dlouho, první zmínění vývojáři totiž uspořádali konferenci po vzoru Nintenda, jenž pravidelně pořádá akci jménem Direct. Ostatně, partnerství obou společností světu Pokémonů jen prospěje. Tvůrci z obou studií prozradili, že mají do roku 2020 s touto japonskou kultovní ságou spoustu plánů, ale něco si chtějí nechat také jako překvapení. V každém případě se máme na co těšit, v Pokémon Masters nás čeká tvorba vlastního týmu trenérů, po jejichž boku budeme bojovat v arénách.

Uvidíme, jak se nakonec hra uchytí. Na rozdíl od konkurence totiž nebude obsahovat přímo boje s Pokémony, ale pouze se samotnými trenéry. Z nich bude mít každý své unikátní schopnosti a vlastní sadu Pokéballů. Další změna bude v samotných soubojích, jenž nebudou tahové, ale budou probíhat v reálném čase. Vývojáři ale mají co dělat, informace totiž přichází nedlouho po tom, co společnost Tencent oznámila chystanou hru se stejnou tématikou. Naštěstí to vypadá, že se bude jednat o kvalitní titul, který alespoň na nějakou dobu uspokojí fanoušky. Pokud vás hra zaujala, můžete si ji předobjednat již nyní na App Store. K dispozici bude 29. srpna, kdy dojde k oficiálnímu vydání.

Dnes nejčtenější

.