Zavřít reklamu

Pokémon iconPo několika měsíčním testování se hra Pokemon Go konečně dostává mezi obyčejné uživatele. Dnes ráno totiž hra, na které spolupracovaly společnosti Nintendo, The Pokemon Company a Niantic, dostala do App Storu v USA, Novém Zélandu a Austrálii.

Hra funguje na principu hledání Pokémonů v okolí, se kterými následně můžete bojovat a vyměňovat je s ostatními hráči. Znamená to tedy, že budete opravdu muset chodit a hledat Pokémony v přírodě nebo ve městě.

Boje jsou hlavní myšlenkou Pokémonů a Pokémon GO se myšlenky drží. Hráči mohou bojovat pomocí Pokémonů, které se snaží chytit v přírodě. Pokud uživatel bude chtít bojovat s jiným uživatelem, bude uhýbat jeho “střelám” posouváním prstu vpravo a vlevo. Na určených místech budou i speciální tělocvičny, které bude vždy bránit jeden tým. Pokud tým ztratí kontrolu nad tělocvičnou, tak druhý tým, který převzal kontrolu, dostane vylepšení svých Pokémonů,“ sdělilo vývojářské studio.

Hra je prozatím dostupná jen ve výše vyjmenovaných zemích, ale časem by mělo být možné jí hrát kdekoli na světě. Doufáme tedy, že se dostane i do České republiky a my si budeme moct zachytat Pokémony třeba v Praze.

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.