Zavřít reklamu

Jablečná společnost dnes v ranních hodinách spustila speciální arabský App Store, který je momentálně určený jen k testování pro vývojáře a účastníky Beta Software programu. Oficiální verze tohoto App Storu, která bude dostupná pro širokou veřejnost, bude k dispozici již v září k příležitosti oficiálního spuštění jablečných operačních systémů, a také představení nových zařízení. Speciální App Store určený pro Araby by měl kalifornskému gigantu pomoci růst i v zemích Blízkého východu.

„Tento krok od Applu je jedním z mála, který se netýká oblasti ropy,“ řekl Blatteis.

Sam Blatteis, generální ředitel společnosti MENA Catalyst, která se stará o vztahy s vládou v oblasti Perského zálivu, řekl, že Blízký východ je jablečnou společností nepolíbený trh, což by se dle něj mělo změnit. Populace Středního východu je dle slov Blatteise asi 330 miliónů obyvatel, což je srovnatelné s počtem obyvatel ve Spojených státech. V arabských zemích jsou však lidé o dost mladší, čímž nové technologie přijímají o dost lépe. Jedná se ale o obrovskou výzvu, jelikož až polovina lidí nemá na Blízkém východě přístup k internetu. To se ale má postupem času měnit a Apple se tímto ihned chopil příležitosti, která se mu naskytla. Tím, že bude pro arabské státy k dispozici lokalizovaný App Store, tak bude pro tamní obyvatele o mnoho jednodušší se adaptovat.

Kalifornský gigant však první krok udělal již před čtyřmi lety, kdy otevřel své první dva „arabské“ Apple Story. Jeden z nich v Dubai v nákupním středisku Mall of the Emirates, a druhý poté v Abu Dhabi v rámci nákupního centra Yas Mall. Mohl tak učinit poté, co obdržel speciální povolení. Pokud si totiž chcete ve Spojených arabských emirátech otevřít vlastní obchod, anebo začít podnikat, tak musí většinu obchodu či společnosti vlastnit právě Emiráti. Od roku 2015 se tedy Apple začíná o Blízký východ zajímat, což dokazuje i spuštěním Apple Pay v Saudské Arábii v roce 2015, či v SAE v roce 2017.

Dnes nejčtenější

.