Zavřít reklamu

Stejně jako v uplynulých letech, i letos se Apple zúčastnil v San Franciscu pochodu Pride, který má upozorňovat především na práva LBGTQ komunity. Toho mu mělo přihlížet na 100 tisíc diváků, kteří mohli jako již tradičně vidět pracovníky Applu oděné do triček s duhovým jablka a transparentem, které je právě s Applem pojil. Podle fotografií se akce zúčastnilo skutečně velké množství pracovníků Applu, mezi kterými nechyběl podle selfie účastníků akce ani Tim Cook. Z předních představitelů pak Pride podpořila svou účastí i nová šéfka maloobchodu Deirdre O’Brien. 

Účast pracovníků Applu není jedinou věcí, kterým společnost LGBTQ komunitu podporuje. Zapomínat nesmíme například na spoustu různých charitativních organizací, které jsou zřízeny právě na její podporu. Tu navíc lze vyjádřit i nastavením si duhového ciferníku na Apple Watch, který Apple poprvé zavedl v loňském roce a setkal se vesměs s kladnými ohlasy – tedy až na Rusko, ve kterém byl ciferník zablokován. I proto se letos rozhodl vytvořit jeho upgradovanou verzi, kterou si nyní můžete na hodinkách nastavit. Ke koupi jsou rovněž duhové řemínky, které se na pultech obchodů poprvé objevily v roce 2017. Od té doby je Apple již dvakrát modifikoval, přičemž poslední úpravu představil na letošní WWDC spolu s novými operačními systémy Applu. 

Cíl boje Applu za práva LGBTQ komunity je vcelku jasný – zajistit jí stejná práva jako ostatním lidem a to ve všech směrech, tedy třeba i v otázce manželství. V mnoha zemích po celém světě tomu totiž tak bohužel není, což život gayů, leseb a dalších skupin z této komunity značně ovlivňuje. A právě to si Apple, jehož šéf je sám gay, velmi dobře uvědomuje již řadu let. Ostatně, sám Tim Cook za jejich práva bojoval ještě před svým coming outem, který proběhl na konci roku 2014. 

Nechme se překvapit, jakým směrem bude v budoucnu Apple podporu LGBT ubírat. Poměrně zajímavé by bylo například to, kdyby po vzoru (PRODUCT)RED projektu začal své produkty více přebarvovat do duhových barev. iPhony by do nich sice jít nemusely, duhové kryty či jiné příslušenství by ale mohlo mnohé zaujmout a část výtěžku z jejich prodeje by mohla stejně jako v případě výše zmíněného projektu putovat na charitu. Vše však ukáže až čas. 

Pride 2019

Dnes nejčtenější

.