Zavřít reklamu

Ačkoli Qualcomm zakopal před několika týdny válečnou sekeru s Applem, i nadále, podobně jako jablečná společnost, bojuje na více frontách. Výrobce čipů prohrál soudní spor s Federální obchodní komisí, která společnost nařkla z narušování hospodářské soutěže kvůli udržení si monopolního postavení ohledně čipů pro smartphony. Společnost prý také odmítala udělit licence na různé patenty konkurentům. Qualcomm se přirozeně odvolal. Ke svému odvolání dodal velice zajímavý důkaz, který se stal terčem mnoha diskuzí.

Bude takto vypadat iPhone XI?

 

Qualcomm minulý týden jakožto důkaz totiž předložil interní dokument společnosti Apple. Jedná se o slidy z prezentace Applu, ve které technologický gigant řeší, jak zaútočit na model licenčních poplatků Qualcommu a jak tuto společnost finančně poškodit. Ačkoliv není jasné, co předložením tohoto důkazu Qualcomm sledoval, stal se terčem kritiky. Převážně bylo vytýkáno, že jako podklad pro svá tvrzení mohl přivolat svědka z Applu. Za diskutabilní považuje důkaz i Federální obchodní komise.

Jako součást rozhodnutí, proti kterému se Qualcomm odvolává, bylo uloženo, aby jednal o svých licenčních podmínkách, do čehož se mu přirozeně nechce. Ať už spor dopadne jakkoliv, největší vítězství pro tuto společnost bylo ukončení sporu s Applem, který by jinak byl největším patentovým sporem v historii, jelikož v něm šlo o takřka 30 miliard dolarů. O to větší překvapení bylo, když oba giganti najednou uzavřeli smír.

qualcomm-fb

Dnes nejčtenější

.