Zavřít reklamu

Aplikací, se kterými můžete na vašem iOS zařízení vytvářet filmy z videí a fotografií, je mraky. Vybrat si můžete například přímo od Applu v podobě iMovie, anebo můžete zvolit naprosto jinou aplikaci od společnosti třetí strany. Většina těchto aplikací však pracuje pouze s fotkami a videi, čímž se ztrácí ono kouzlo Live Photos. Live Photos jsou laicky řečeno fotografie, které v sobě uchovávají video. Vy si poté tyto fotografie můžete prohlédnou v galerii tak, že na nich podržíte prst. Live Photos jsou součástí každého iPhonu od iPhonu 6s. Existuje ale skvělá aplikace, pomocí které můžete přímo ve vašem zařízení vytvářet filmy nejen z fotografií a videí, ale dokonce i z Live Photos. Jak tedy na to?

Jak tvořit filmy v iOS společně s Live Photos

Aplikace, pomocí které můžete při vytváření filmů pracovat i s Live Photos, se nazývá Snapthread a můžete ji zadarmo stáhnout z App Storu. Hned na začátek vás upozorním, že aplikace je sice zdarma, avšak v této verzi má určité limity. V každém videu se bude objevovat vodoznak Snapthread a zároveň nebudete moci exportovat video, které je delší, než 30 sekund. Pokud byste se chtěli těchto limitů zbavit, tak si musíte za 129 korun zakoupit prémiovou verzi. Pokud se pro zakoupení rozhodnete, tak navíc můžete mít dobrý pocit, že jste podpořili programátorku na mateřské dovolené. Na této aplikaci totiž pracuje jen jeden jediný člověk, Becky Hansmeyer, která se řadí mezi nezávislé vývojáře. Nyní ale zpět k aplikaci samotné.

[appbox appstore 1277445843]

Ovládání Snapthreadu je opravdu velice jednoduché. Nejprve si do aplikace naimportujete videa, fotografie, anebo Live Photos, které chcete pro váš projekt vytvořit. Jakmile máte soubory imporotvány, tak už si je jen stačí přesunutím poskládat tak, jak požadujete. V případě, že vám nějaký záznam schází, tak si jej samozřejmě můžete přidat. Každé video, či fotografii, si můžete individuálně upravit – například můžete změnit fotku otočit, oříznout, apod. Zároveň si můžete zvolit, zdali bude ve výsledném filmu i zvuk z jednotlivých videí, či nikoliv. V pravém horním rohu si můžete do projektu přidat i text, například v podobě úvodního snímku. V neposlední řadě lze také do celého filmu vložit hudba. Stačí kliknout v pravém horním rohu na ikonu noty. Zde už si jednoduše zvolíte, odkud má hudba pocházet. Jakmile máte všechno hotovo, tak stačí stisknout tlačítko Save pro uložení do galerie, anebo můžete zvolit tlačítko Share pro sdílení výsledného projektu.

Pokud tedy hledáte aplikaci, pomocí které můžete vytvářet parádní filmy společně s uchovanou hodnotou Live Photos, tak vám mohu Snapthread jen a jen doporučit. Nevím, čím to je, ale celková aplikace na mě působí opravdu skvělým dojmem. Ovládání je velice jednoduché a vše je logicky uspořádáno. V případě, že se rozhodnete pro zakoupení plné verze, navíc podpoříte jedinou vývojářku, která na Snapthreadu pracuje.

snapthread_ios_fb

Dnes nejčtenější

.