Zavřít reklamu

Pamatujete si, jaké starosti nadělal Apple mnohým vývojářům aplikací představením iPhonu X s horním výřezem v displeji? Ti totiž museli své aplikace tomuto řešení přizpůsobit, jelikož by jinak na jeho displeji nevypadaly vůbec dobře. K upgradu aplikací je vybízel i samotný Apple, který později zavedl pravidlo, že nově příchozí aplikace do App Storu již musí s výřezem počítat. Ani on však paradoxně s výřezem ve všech svých aplikací ještě donedávna nepočítal. 

Pamatujete si ještě na App Store z iOS 10?:

Jeden by si myslel, že to bude právě Apple, kdo jako první přizpůsobí veškeré své aplikace nově řešenému displeji a stane se tak de facto vzorem pro ostatní vývojáře. Pravda je však taková, že jedna z jeho aplikací – konkrétně Music Memos – se dočkala aktualizace přinášející podporu výřezu teprve včera. Přestože se jedná o méně známou a oblíbenou aplikaci určenou převážně pro hudebníky, kterým umožňuje nahrávat, analyovat a manipulovat s vysoce kvalitním nekomprimovaným zvukem přímo v iPhonu či na iPadu, je poměrně zarážející, že jí Apple takto “zazdil” a podporu výřezu jí vnukl teprve nyní – tím spíš, když za dobu existence iPhonů s výřezem již pár updatů dostala. Možná i proto v poznámkách pro aktualizaci Apple přidání podpory neuvádí. 

musicmemosapp

V současnosti je již naprostá většina aplikací displejům s výřezem přizpůsobena. Ty, které nejsou, “zdobí” na iPhonech s výřezem v horní a dolní části černý obdélník, který jim na designu příliš nepřidá. Většinou se však jedná o méně využívané aplikace či dokonce aplikace, které již o podporu ze strany vývojářů zcela přišly. Proč se mezi ně řadil i Apple Music Memos je však záhadou. 

musicmemosapp

Dnes nejčtenější

.