Zavřít reklamu

V posledních modelech jablečného laptopu MacBook Pro se začaly hojně objevovat Touch Bary – tedy dotykové lišty nahrazující horní řádek kláves. Touch Bar jako takový nabízí spoustu intuitivních zkratek a velmi dobře nám dokáže posloužit v případě ovládání jednotlivých aplikací. Společnost HP včera odhalila herní notebook OMEN X 2S, který jako vůbec první na světě přichází s dvěma monitory, přičemž jeden z nich se dá bez nadsázky označit jako Touch Bar budoucnosti.

HP Omen X 2S (Hewlett Packard):

Notebook disponuje klasickým, patnácti palcovým displejem s rozlišením 1080p, avšak ihned pod ním nalezneme displej další, který se pyšní uhlopříčkou šest palců a je kompletně dotykový. Tento menší displej je umístěn ihned nad klávesnicí a hráčům bude sloužit velmi podobně, jako výše zmiňovaný Touch Bar od Applu. HP chce s touto menší obrazovkou umožnit svým uživatelům pohodlnější multitasking, kdy hráči například budou moci poslat zprávu do Discordu, přepnout si hudbu ze Spotify, a nebo si například pustit jakýkoliv živý přenos. Z důvodu přidání této druhé obrazovky však muselo dojít k menšímu kompromisu. Černý Petr v tomto případě připadl na touchpad, který byl přesunut do pravé části vedle klávesnice. Na tuto změnu však HP reaguje slovy, že se přeci jedná o herní notebook a každý správný hráč má svou vlastní myš.

Co se týče technických specifikací, jedná se o skutečné herní dělo. HP Omen X 2S totiž nabídne devátou řadu procesoru Intel Core i9, budeme si moci vybrat variantu, která dokonce nabídne grafickou kartu GeForce RTX 2080, a těšit se taktéž můžeme na až na 32 GB operační paměti RAM typu DDR4. V nejdražší variantě se o úložiště postará 2TB SSD disk.

Tloušťka notebooku bude činit 20 mm a šasi bude tvořeno kompletně z kovu. Co však doposud nebylo zmíněno, je váha a výdrž baterie. Pokud se vám HP Omen X 2S zamlouvá, jeho vydání je prvně naplánováno pro Spojené státy americké na letošní červen a připravit si na něj budete muset minimálně 48 tisíc korun.

hp-omen-x-2s-fb

Dnes nejčtenější

.