Zavřít reklamu

Většina her je brána čistě jako zábava, od které se nečeká nic jiného. Ale jsou tu i takové projekty, které mají i větší přesah a jedním z nich je i série Asassin’s Creed. Ta je známa pro svou snahu o historickou přesnost míst, ve kterých se odehrává. Již dříve se objevily zprávy o učitelích dějepisu, kteří jednotlivé díly používají při výuce. Nyní bude prospěšný díl z roku 2014 s názvem Unity, který se odehrává v Paříži během období francouzské buržoazní revoluce.

Tento titul bude nyní dalším pomocným materiálem architektům a všem, kdo se budou snažit o co nejvěrnější obnovu katedrály Notre-Dame. Jistě jste slyšeli o tragédii, která zasáhla Francii i celý svět během pondělí 15. dubna. Jedna z nejslavnějších katedrál na světě – Notre-Dame – se ocitla v plamenech. Internet zaplavily smutné obrázky a videa, ale naštěstí se hasičům podařilo zachránit alespoň původní konstrukci katedrály.

Nyní začnou rozsáhle práce na rekonstrukci vnějších částí i poničeného interiéru katedrály a finanční pomoc přislíbilo už mnoho států i společností. A svou pomocnou ruku pomyslně podá i herní studio Ubisoft, které má právě sérii Assassin´s Creed k dispozici. Podle tvůrců se „výrobou“ katedrály do hry strávilo neskutečné množství času, díky čemuž je však ztvárněna opravdu věrně, a to i uvnitř.

Vzhledem k možnosti volně se procházet kolem i uvnitř katedrály může opravdu Assassin´s Creed: Unity posloužit skvěle jako interaktivní nástroj, jak zblízka prozkoumat nejrůznější detaily a drobnosti. V této sérii navíc vždy s hlavním hrdinou můžeme vyšplhat téměř na jakoukoliv budovu a Notre-Dame není výjimkou. S postavou je tak možné se dostat i na jakoukoliv věž či část střechy.

notre-dame ac unity fb

Dnes nejčtenější

.