Zavřít reklamu

V minulém měsíci jsme se dočkali představení zbrusu nové služby, která nese název Apple News+. Ta funguje na bázi měsíčního předplatného a svým čtenářům nabídne hned několik časopisů a magazínů, a to ze všech možných žánrů. V současné době o této novince anonymně promluvilo několik vydavatelů, podle kterých začátek spolupráce mezi nimi a Apple News+ nešel tak úplně hladce, jak se prvně předpokládalo.

Vydavatelé si stěžovali především na problémy s formátováním jejich článků, designem a obavami nad tím, že Apple upřednostňuje větší vydavatele na úkor těch menších. Pro ty menší je například o dost složitější přizpůsobit svůj dosavadní pracovní postup tak, aby splnili veškerá kritéria pro službu News+. Tím je myšlen především správný formát jejich magazínu, který musí přesně splňovat určité body. Naopak pro takzvané větší ryby, které již mají podstatně větší kapitál, není žádný problém si navrhnout či zaplatit zcela vyhovující šablonu. Na druhé straně opět menší vydavatelé musí buďto slepě investovat do nevyhovujícího formátu, a nebo použít již nějaký existující, kvůli kterému však nebudou nikterak vyčnívat z řady.

Další stížnosti se týkají určité podpory. Zatímco ti největší vydavatelé mají přímý přístup k chatovacímu kanálu na Slacku, kde se mohou téměř v sekundě spojit s jablečnou podporou, ti menší si musí vystačit pouze s emailovou komunikací.

Jelikož je však Apple News+ naprosto novou službou, tyto problémy se prozatím dají přehlédnout. Menší vydavatelé by si taktéž měli uvědomit svou pozici na trhu, na kterém jsou určitými vyzyvateli, kteří se o své místo musí nejprve patřičně poprat. Podívejme se například na YouTube. I na této platformě jsou zvýhodňování především větší YouTubeři a takzvaní „zelenáči“ se teprve musí prosadit.

apple news+

Dnes nejčtenější

.