Zavřít reklamu

Na počátku tohoto měsíce Apple oslavil své 43. výročí, kdy se dokázal dostat doslova z garáže na výsluní. Narozeniny však neslaví v tomto období jen Apple, ale i jedna z nejoblíbenějších her z App Storu – Monument Valley. Ta nyní oslavuje své již páté výročí, na jehož počest vydává novou aktualizaci a hned dvě videa.

Hra se v App Storu objevila poprvé v roce 2014 a již od té doby baví své hráče po celém světě. Pokud Monument Valley neznáte, jedná se o logickou hru, jejíž design vychází z umění nizozemského surrealisticky M. C. Eschera. Ve hře je vaším cílem provést princeznu přes na první pohled neprůchodné architektonické struktury, které musíte patřičně posunout po jejich osách a zajistit tak hladký průchod. Pro páté herní výročí vývojáři přidali vcelku zábavnou aktualizaci, která obsahuje 10 nových outfitů a můžete je získat během samotného gameplaye. Přepracována byla taktéž úvodní obrazovka, jejíž design nyní oslavuje zmiňovaný pátý rok aplikace.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, fanoušci hry se taktéž dočkali dvou nově vydaných videí. V prvním z nich se vývojáři ohlédnou do minulosti a rozpovídají se o herním designu a v tom druhém sdělí svůj názor o tom, proč sami doslova milují svůj výtvor.

Hru si můžete pořídit přímo z App Storu za 99 korun a rozhodně vám můžeme slíbit, že si s ní užijete až hodiny času plného zábavy a přemýšlení. A pokud vás chytne, ke stažení je na App Storu i její druhý díl, který je dle našeho názoru stejně dobrý jako první. Řadíte se mezi fanoušky této hry, nebo se teprve chystáte ji vyzkoušet?

[appbox appstore id728293409]

monument-valley-fb

Dnes nejčtenější

.