Zavřít reklamu

Mobilní titul Monument Valley byl v roce 2014 obrovským hitem. Nabídl velmi poutavý příběh a především osobitou a zábavnou hratelnost. Ta sázela v každé úrovni na optické klamy a vy jste tak museli zapojit představivost, abyste se vždy dostali do určeného cíle. Ve spojení s minimalistickým pojetím a příjemnou hudbou tak jde o opravdu relaxační a jedinečný zážitek. V červnu roku 2017 jsme se dočkali nečekaného vydání Monument Valley 2 a nyní, po několika letech, tvůrci tohoto hitu z herního studia Ustwo nyní pracují na dalších projektech.

Tvůrci se rozpovídali v rozhovoru pro youtubový kanál RedBull Gaming a jejich pořad LEVELS. Obrovský finanční úspěch obou dílů jejich puzzle hry otevřel vývojářům možnosti pustit se do dalších ambiciózních projektů. Momentálně pracuje toto londýnské studio souběžně na dvou nových hrách, o kterých však zatím nechtějí moc prozrazovat.

Jeden ze zakladatelů studia se v interview rozpovídal o začátcích studia, které nebyly tak růžové před příchodem již zmíněného průlomového Monument Valley. Pár střípků z chystaných her ale vývojáři nakonec přeci jen prozradili. Vývojářka Lea Schönfelder v rozhovoru prozradila, že vede vede jeden z týmu, který se snaží o vytvoření titulu, který posune mobilní hraní na další úroveň. Velmi důležitý prý bude celkový příběh a také vztahy jednotlivých postav mezi sebou. Nákresy her, které se objevily v rozhovoru, si pak můžete prohlédnout v galerii níže.

Doufejme tedy, že studio naváže na úspěšné Monument Valley a představí nám minimálně stejně skvělou hru i tentokrát. A kdo ví, třeba se od tohoto tématu ani příliš nevzdálí a my si tak na iPhonech a iPadech zahrajeme již třetí díl této pecky. Snad tedy nebudeme čekat dlouho.

Monument

Dnes nejčtenější

.