Zavřít reklamu

Společnost Lego známe především coby kostičkovou stavebnici určenou především dětem. Na trhu je nespočet různých typů, mnoho z nich navíc s oficiální licencí oblíbených dětských hrdinů, her či filmů. Nyní se tato dánská firma rozhodla pro trochu jiný směr a představila Spike Prime. Jedná se o unikátní kit určený pro mladé nadšence do robotiky a inženýrství.

Spike Prime se bude prodávat za cenu 330$ a je cílen především na děti okolo 11 až 15 let. Obsahem balíku je více než 500 dílků z Lego Technic a výsledné výtvory je možné programovat. K tomu poslouží speciální aplikace pracující s jazykem Scratch. Aby bylo možné stavět opravdu nejrůznější stroje, obsahem balíku jsou i zcela nové dílky, které doposud řada Technic neobsahovala.

Součástí kitu jsou i tři malé motory, tři senzory a takzvaný Smart Hub. Ten je centrálním dílkem obsahujícím šestici portů, gyroskop, bluetooth a nabíjecí baterii. Zaměření na mladší děti pod 15 let je znát především v tom, že Spike Prime obsahuje návody a také cíle, kterých se mají stavitelé pokusit dosáhnout. Děti mohou také vyzkoušet lekce o délce 45 minut, které je naučí základy potřebné k řešení případných problémů. Navíc si mohou plány lekcí zajistit i učitelé, kteří chtějí Spike Prime využívat ve výuce.

Aplikace The Lego Education Spike App, která obsahuje vše potřebné pro naučení se základních dovedností, je dostupná pro iOS, Mac, Android i Windows 10. Lego začne svůj Spike Prime prodávat v srpnu tohoto roku na všech trzích. Avšak předobjednávky, které startují již dnes, jsou zatím dostupné pouze ve Spojených státech amerických.

spike-prime4

Dnes nejčtenější

.