Zavřít reklamu

Přestože je první letošní Keynote již pěkných pár hodin zdárně za námi, mezi jablíčkáři se o novinkách, které na ní Apple představil, horlivě diskutuje. Premiér bylo totiž vcelku dost a ani jedna se nedá rozhodně označit za nezajímavou. Co ale dělat v případě, že jste včerejší Keynote neviděli, ale ty nejdůležitější okamžiky byste si rádi vychutnali i jinak, než jen prostřednictvím článků? Řešením může být rychlý videosestřih, který vám v šesti minutách zrekapituluje celou zhruba hodinu a půl dlouhou akci. Pustit si jej můžete pod tímto odstavcem. 

Včerejšek patřil jen a pouze službám. Dočkali jsme se totiž odhalení předplatného pro časopisy News+, streamovací služby TV+, herní služby na bázi předplatného Apple Arcade a také vlastní kreditní karty Apple Card. Všechny novinky se sice rozběhnout až v průběhu letošního roku, většina z nich pak na podzim. Potěšující pro české uživatele Apple produktů je však alespoň to, že si budou moci vychutnat služby TV+ a Apple Arcade bez nutnosti jakkoliv obcházet Apple různými změnami nastavení. Podle českého webu kalifornského giganta totiž tyto dvě služby dorazí i k nám. Ani u jedné však bohužel v tuto chvíli neznáme cenu. Minimálně v případě streamovací videoslužby je ale vcelku pravděpodobné, že se o levnou záležitost jednat nebude. Podílejí se na ní totiž ti nejlepší světoví filmaři, kteří se svou tvorbou pro Apple dle svých slov snaží de facto změnit filmový průmysl, respektive pohled na něj. 

Zbylé dvě služby – tedy News+ a Apple Card – do Česka po svém startu nezamíří a těžko říci, zda se toho vůbec někdy dočkáme. V případě Apple Card by totiž musel Apple vyjednat partnerství s některou z tuzemských, potažmo evropských bank, stejně jako to udělal v USA s Goldman Sachs. “Netflix pro časopisy” bude zase do značné míry omezen licencemi a přestože bude dostupný i v pár zemích mimo USA, žádný raketový nástup po celém světě se tu též očekávat nedá. 

apple-event-tv-1

Dnes nejčtenější

.