Zavřít reklamu

Fortnite je stále nejpopulárnější hrou současnosti a velkou část hráčů tohoto hitu tvoří také děti. A není se čemu divit, přeci jen jde o free-to-play titul, který je dostupný na obrovském množství zařízení. Někteří rodiče se samozřejmě obávají toho, zda jejich ratolest nehraje nějaké násilné hry a i pro ně je připraven nový průvodce Fortnitem, který je k nalezení v App Storu.

Průvodce začíná nejprve krátkým představením hry coby populárního titulu nejen mezi dětmi, ale i muzikanty či sportovci z celého světa. Poté následuje seznam otázek, které mohou napadnou každého rodiče, a odpovědí na ně. Dozví se například, o čem vlastně Fortnite je a co je cílem každé hry, ale také proč je natolik oblíbený, že ho hrají desítky milionů lidí po celém světě. Vyzdvihována je především pestřejší a vtipnější stylizace hry oproti jiným konkurentům ze stejného žánru, kterým je například PUBG.

Následuje také pochvala vývojářů z Epic Games za jejich snahu hru neustále proměňovat a vyvíjet. V průběhu času se mění podoba herní mapy, ale i dostupné herní režimy nebo například nabídka zbraní. Další dotaz směřuje k tancům, kterých je ve Fortnitu nepřeberné množství. Pomocí nich hráči oslavují zabití nepřítele nebo se prostě baví se spoluhráči. Následují otázky, které jsou pro rodiče nejdůležitější, a sice téma bezpečnosti a soukromí jejich dětí. Rodiče jsou upozorněni, že ve hře je přítomný hlasový chat a dítě se tak může bavit i s cizími lidmi, ale je také uvedeno, že není problém tuto funkci ve hře vypnout.

Dále se článek věnuje například otázce násilí či finanční stránce celé hry. Celkově se jedná o skvělého průvodce, který všem rodičům objasní ty nejčastější otázky, které by je mohli napadnout. Navíc je nutné zmínit, že je v češtině, jak můžete vidět v galerii výše. Pokud přeci jen budou rodiče vůči hraní svých dětí skeptičtí, mohou jim na iOS 12 nastavit denní limit, po který mohou Fortnite hrát.

Fortnite

Dnes nejčtenější

.