Zavřít reklamu

Na našem magazínu už se v minulosti objevilo opravdu velké množství recenzí na produkty od společnosti Swissten od sluchátek, přes kabely, až po powerbanky. Naprostou klasikou jsou však také ochranná tvrzená skla. Možná už jste si všimli recenze na 3D ochranná skla, avšak naprosto rozumím, že ne všem tato skla musí vyhovovat. I když jsou 3D skla od Swisstenu dle mého názoru velmi dobrá, mnoho uživatelů i v mém okolí raději sahá po osvědčené klasice. Ty se oproti 3D liší tím, že jednoduše před zaoblením displeje končí – sklo tedy nepokrývá celou plochu displeje. Pojďme se společně na temperovaná skla od Swisstenu podívat.

Specifikace

Klasická temperovaná skla od Swisstenu jsou přesně taková, jaká je očekáváte. Ničím vás neohromí a zároveň vás ničím neurazí. Tyto skla se značí označením 2,5D, což znamená, že sklo nemá ostré hrany. Pokud byste tedy nešikovně sjeli prstem přes sklo, nestane se, že byste se pořezali. Tloušťka skla je 0,33 mm a tvrdost dosahuje hodnoty 9H. Klasická skla jsou naprosto transparentní a nedisponují zbarvenou plochou skla (například v rámečcích nebo po hranách displeje, jako to je u 3D skel). Jak už jsme si řekli v úvodu, tak klasická skla oproti těm 3D kryjí pouze tu plochu displeje, která je rovná. Tam, kde se začíná displej ohýbat, tzn. u hran, sklo končí. Skla od Swisstenu jsou k dispozici pro všechna podporovaná zařízení, tzn. od iPhonu 5 až po iPhone XS Max.

Balení

Pokud se pro temperované sklo od Swisstenu rozhodnete, přijde vám bílá, kvalitně zpracovaná krabička. Jak už bývá zvykem, tak na krabičce nesmí chybět branding a samozřejmě všechny přednosti a specifikace, které se skla týkají. Po otevření v krabičce najdete hadřík Swissten z mikrovlákna, suchý a mokrý hadřík sloužící pro pohodlné nalepení skla, dále nálepky sloužící k odstranění posledních nečistot ze skla. Samozřejmě se v balení nachází i sklo samo o sobě, které je precizně zabaleno, aby nedošlo k poškození nebo prasknutí skla při přepravě.

Zpracování a osobní zkušenost

Se zpracováním skel od Swisstenu nemám rozhodně žádný problém. Osobně jsem měl možnost skla vyzkoušet na iPhone X, iPhone 6S a iPhone SE. Nyní je to již více, než dva měsíce, co jsou skla nalepená a ani u jednoho zařízení jsem se nesetkal s nějakým problémem. Ani na jednom zařízení se sklo neodlepuje a dokonce na něm nejsou téměř vidět ani žádné škrábance, byť do kontaktu s ostrými předměty samozřejmě přišly.

Aplikace skla

Aplikace skla na displej zařízení je velice jednoduchá. Nejdříve displej přetřete mokrým hadříkem, který je součásti balení. Rozhodně nepoužívejte na vyčištění displeje nějaké čistíci prostředky, například v podobě okeny. Mohlo by dojít k poškození oleofobní vrstvy, která už sama o sobě váš displej chrání. Po vyčištění mokrým hadříkem vezměte do ruky suchý a displej do sucha vyčistěte. Pokud se na displeji objeví další nečistoty, tak se nebojte použít nálepky, které jsou taktéž součástí balení. Tuto nálepku jednoduše nalepte na displej, a poté ji strhněte. Tím docílíte odstranění posledních nečistot z displeje. Poté už stačí sloupnout ochrannou fólii a sklo nalepit. V případě, že se na skle objeví nějaké bublinky, tak sklo ihned nesundávejte. Ochranná skla jsou totiž svým způsobem „prodyšná“ a ve většině případů bubliny přes noc samy zmizí.

Závěr

K ochranným sklům od Swisstenu nemám jedinou výtku. Skla jsem měl možnost testovat hned na několika zařízeních a ani v jednom případě nezklamala. Když k tomu navíc připočtu nízkou cenu, za kterou skla Swissten prodává, dostávám produkt, který je dle mého názoru jeden z nejlepších na trhu v poměru cena/výkon.

Slevový kód a doprava zdarma

Ve spolupráci se společností Swissten.eu jsme si pro vás připravili 20% slevový kód, který můžete uplatnit na všechny produkty Swissten v nabídce. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „SALE20„. Společně s 20% slevovým kódem je navíc doprava na všechny produkty zdarma. Slevový kód můžete aplikovat přímo v košíku. Slevové kódy nelze sčítat.

swissten_skla_fb

Dnes nejčtenější

.