Zavřít reklamu

Od Swisstenu už jsme na recenze dostali opravdu velké množství produktů. Avšak jeden produkt, na který jsem se opravdu velice těšil, nám stále schází. Nejedná se o nic jiného, než bezdrátová sluchátka Swissten FC-2, která jsou určena především pro sportovce, avšak pokud je budete chtít používat i doma, tak vám v tom samozřejmě nic nebrání a určitě budete spokojeni. Sluchátka testuji už několik dnů a musím říct, že i v tomto případě mě Swissten nezklamal. Sluchátka jsou na svou cenu velice kvalitně provedená a zároveň nestojí hodně peněz. Proto jsem se rozhodl dnešní recenzi shrnout do slov „levně a kvalitně“. Zdržme se však úvodních formalit a pojďme se sluchátkům Swissten FC-2 podívat na zoubek.

Oficiální specifikace

Sluchátka FC-2 vás při prvním pohledu nejspíše nadchnou svým futuristickým designem. Vydrží hrát až 6 hodin v kuse, tudíž se nemusíte bát si sluchátka vzít někam na výšlap či do posilovny na těžký trénink. Sluchátka sama o sobě jsou především určena pro sportovce a jsou takto i navržena. Špunty zaručí, že vám nevypadnou z uší i kdybyste se na hlavu postavili. Zároveň jsou sluchátka spojena k sobě, tudíž se nestane, že byste jedno ze sluchátek ztratili. Velice mě překvapila váha pouhých 21 gramů a když jsem sluchátka měl nějakou dobu na hlavě, tak jsem po chvíli ani nevěděl, že je mám. Zajímavé jsou taktéž magnety v obou sluchátkách – pokud sluchátka sundáte a přiblížíte levou a pravou stranu k sobě, tak se k sobě magneticky spojí, zavibrují a vypnou se, čímž šetří energii. Se sluchátky navíc taktéž můžete telefonovat, jelikož se na jejich těle nachází mimo ovládacích tlačítek i mikrofon.

Balení

S balením sluchátek FC-2 si Swissten, jako u ostatních produktů, opravdu vyhrál. Pokud se rozhodnete pro koupi, tak obdržíte na sluchátka až nezvykle velkou krabičku. Pro velkou krabičku však musíte mít pochopení, jelikož se jedná o tělem spojená sluchátka, tudíž je nesrolujete do malé krabičky, jako například EarPody od Applu. Přední strana krabičky je průhledná, a tak ihned vidíte, do čeho jdete. Po celé krabičce se poté nachází branding Swisstenu a na zadní straně krabičky najdeme detailní popis sluchátek – co se kde nachází, k čemu jaké tlačítko slouží, apod. Sluchátka můžete vyndat jednoduchým odklopením předního průhledného víka. Při vytahování z přenosky si však dávejte pozor – sluchátka zde drží opravdu pevně a osobně jsem měl strach, abych malý drátek, který k nim vede, neutrhl. Pod přenoskou se nachází náhradní špunty, návod a samozřejmě nesmí chybět microUSB kabel, pomocí kterého sluchátka nabijete.

Zpracování

Pokud se podíváme na zpracování, tak zjistíme, že sluchátka jsou opravdu kvalitně zhotovena. Když jsem sluchátka poprvé uchopil do ruky, všiml jsem si speciální úpravy povrchu. Povrch je upraven tak, aby odolal potu a všem okolním vlivům. Osobně špuntová sluchátka příliš nevyhledávám, avšak když jsem si dal do uší špunty sluchátek FC-2, tak jsem zjistil, že v tomto případě bych to bez problémů překousl. Špunty naprosto skvěle izolují okolní ruch a zároveň z nich ani po delším používání nebolí uši. Na pravé straně těla sluchátek se nachází hned tři tlačítka, kdy pomocí dvou z nich můžete regulovat hlasitost a pomocí třetího, menšího, jednoduše sluchátka zapnete. Po zapnutí sluchátek se tlačítko začne chovat jako multifunkční, tudíž pomocí něj můžete například přeskakovat hudbu.

Zvuk a výdrž

Přiznám se, že jsem v případě zvuku nečekal nějaký extra velký zázrak. Avšak opak je pravdou. Když jsem si totiž do sluchátek od Swisstenu poprvé pustil hudbu, byl jsem velice příjemně překvapen. Sluchátka FC-2 bez problému zvládají jakýkoliv typ hudby. Je tedy jedno, jestli si pustíte klidnou a rytmickou hudbu na běh a nebo se rozhodnete pro tvrdou, přebasovanou hudbu do fitka. Ve všech případech sluchátka nemají sebemenší problém, mají výrazné basy a s ohledem na jejich cenovku hrají opravdu velice čistě. Swissten u svých sluchátek píše, že vydrží až 6 hodin aktivního přehrávání hudby. Já osobně jsem se dostal na cca 6 a půl hodiny, dokud se sluchátka úplně nevybila – tvrzení výrobce tedy můžu jen a jen potvrdit.

Osobní zkušenost

Sluchátka jsem si velice oblíbil a s radostí je používám na běhání a na občasný poslech hudby doma. Při běhání mi vyhovuje, že opravdu velice pevně drží v uších a nespadnou vám z hlavy, jako například v případě klasických náhlavních či pecek v podobě EarPodů. Výše jsem zmiňoval, že opravdu dobře izolují okolní ruch, což mohu také potvrdit. Je nutné si ale dávat pozor, aby se vám při poslechu hudby venku něco nestalo. Sluchátka okolní ruch sice izolují opravdu skvěle, avšak i tohle má své nevýhody – jedoucí auto velice jednoduše přeslechnete. Tohle je ale snad jediná výhoda-nevýhoda, kterou sluchátka Swissten FC-2 mají. Doma je používám na občasný poslech hudby a i několik metrů od počítače nedojde k výpadku, za což má u mě Swissten určitě plusové body.

swissten_fb

Závěr

Pokud hledáte bezdrátová sluchátka s kvalitním zvukem za skvělou cenu, tak jste právě našli to, co jste hledali. Sluchátka Swissten FC-2 jsou naprosto famózně zpracovaná, na jedno nabití vydrží až 6 hodin a hodí se především všem sportovně aktivním lidem. Zvuk je s ohledem na cenu sluchátek naprosto úžasný a čistý. Taktéž věřím, že si zamilujete ovládání na pravé straně těla sluchátek. Osobně mně nezbývá nic jiného, než tato sluchátka jen a jen doporučit.

Slevový kód a doprava zdarma

Společnost Swissten.eu si pro naše čtenáře připravila 27% slevový kód, který můžete uplatnit na celý sortiment značky Swissten. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „BLACKSWISSTEN„. Společně s 27% slevovým kódem je navíc doprava na všechny produkty zdarma. Zároveň můžete také využít snížených cen u veškerého Apple příslušenství, kde akce platí až do vyprodání zásob.

swissten_fb

Dnes nejčtenější

.