Zavřít reklamu

Ráno jsme vás informovali o objevení obří chyby, která umožňovala přes FaceTime odposlouchávat volanou osobu ještě dříve, než vůbec hovor přijala. Tu sice Apple “vyřešil” okamžitým vypnutím serverů pro skupinový FaceTime a příslibem vydání brzkého updatu, nicméně mnoho uživatelů se stále ptá, zda toto opatření ze strany Applu pro zachování jejich bezpečností stačí. Stačit by sice mělo, pokud se však i přesto obáváte, že vás může druhá strana odposlouchávat, bude lepší, když si FaceTime do vydání bezpečností záplaty, která by měla dorazit v průběhu několika následujících dní, zcela deaktivujete. Jak tedy na to?

Postup je naštěstí naprosto jednoduchý a to jak na iPhonu, respektive iOS zařízeních, tak i na Macu. V případě iPhonu, iPadu či iPodu stačí, abyste navštívili Nastavení, v něm sjeli níže až k aplikaci FaceTime, tu otevřeli a pomocí posuvníku FaceTime deaktivovali. Od této chvíle se vám na něj na vašem iOS zařízení už nikdo nedovolá a stejně tak z něj samozřejmě nebudete moci volat ani vy.

Pokud byste pak rádi preventivně deaktivovali i FaceTime na Macu, postup je ještě jednodušší, než v případě iPhonu. Na Macu si totiž stačí aplikaci otevřít, ve stavovém řádku otevřít možnosti pro FaceTime a zvolit Vypnout FaceTime. Od této chvili je FaceTime na Macu neaktivní a platí to, co u iPhonu – nikdo se vám na něj nedovolá a totéž platí i naopak. 

Jak už jsem psal výše, o své soukromí se obávat díky kroku Applu nemusíte – tedy, neměli byste. Pokud však po tomto přešlapu Applu zkrátka nevěříte, mohla by vám úplná deaktivace FaceTimu ulehčit na pár dalších dní život.

FaceTime-logo-fb

Dnes nejčtenější

.