Zavřít reklamu

Čas od času ve na světlo světa dostanou zajímavé příběhy lidí, kteří za své životy vděčí některému z produktů od Applu. V poslední době se sice většina podobných příběhů točila kolem Apple Watch a jejich schopností odhalit pomocí monitoringu různé zdravotní neduhy, ani na jablečné telefony by se však nemělo v tomto ohledu zapomínat. Díky jejich vylepšením z minulých let totiž mohou být při záchraně života stejně nápomocny jako právě Apple Watch. 

The Today Show se podělil o příběh skupiny přátel cestujících po Japonsku. Ti se rozhodli vyrazit mimo jiné na výlet na ostrov u pobřeží Okinawy, na který se chtěli dopravit půjčenou lodí. Kvůli neklidnému moři se však jejich plavidlo převrátilo a jeho posádka tak skončila kdesi ve vodě daleko od pevniny. A právě na tu se dostali díky iPhonu, respektive jeho voděodolnosti. Přestože byl telefon namočen ve vodě, bez problému fungoval a umožnil trosečníkům přivolat záchranné služby. Ty je zhruba po 90 minutách z moře vytáhly a odvezly na souš. 

Voděodolností se jako první pochlubily iPhony 7 a 7 Plus: 

Poměrně úsměvné je na celé situaci to, že se trosečníkům podařilo zachytit ze své záchrany dokonce i video, které si můžete přehrát pod tímto odstavcem. Je na něm zachycena skupinka lidí vznášejících se na hladině, za kterou vytahují záchranáři jednoho z trosečníků do vrtulníku. Bohužel není známo, o jaký typ iPhonu se přesně jednalo. Voděodolností však oplývají iPhony 7 a novější, takže je velmi pravděpodobné, že se pod záchranou podepsal jeden z těchto modelů. Událost neunikla ani řediteli Applu, Timu Cookovi, který jí sdílel na svém Twitteru se slovy, že je moc rád, že jsou všichni trosečníci v pořádku a v bezpeční. 

Přestože nyní voděodolnost přispěla k záchraně lidských životů, stoprocentně se na ní spoléhat nelze. Ve světě se totiž objevilo i mnoho případů toho, že voděodolný iPhone po mírném kontaktu s vodou zcela “zemřel”. Ostatně, i mnoho z vás nám podobné příběhy v komentářích pod články vyprávělo. Jejich závěr je však vždy bohužel stejný – na poškození vodou se nevztahuje záruka a tudíž je telefon uspán nadobro. Pokud tedy chcete svůj iPhone používat ve vodě, raději se pojistěte speciálním vodotěsným pouzdrem, které by mělo možné poškození vodou maximálně eliminovat. 

iphone_Water_fb

Dnes nejčtenější

.