Zavřít reklamu

Milovníci kultovního komediálního seriálu Přátele mají v dnešní době hned několik možností, jak své oblíbence sledovat. Ani jednu z těchto možností ale nepředstavují služby poskytované Applem. Přitom stačilo málo, aby jablečná společnost získala pro Přátele vysílací práva pro rok 2019. Vyplývá to alespoň ze zjištění portálu Recode.

Virtuálním domovem Moniky, Chandlera, Rachel, Phoebe, Rosse a Joeyho se nakonec opět stane Netflix, který za práva k seriálu zaplatil téměř 100 milionů dolarů. Přátelé jsou ale investicí, která se vždy vyplatí. Dalšími provozovateli, kteří měli o seriál zájem, byly společnosti AT&T a WarnerMedia. Posledně jmenovaná společnost sice je reálným majitelem seriálu a dalo by se předpokládat, že ho zařadí do programu své připravované streamovací služby, vypadá to ale, že dá nakonec přednost prodeji práv platformě, která mu zajistí větší úspěch, což je jedním z důvodů, proč se Applu nepodařilo tento kultovní seriál získat. Nikdo totiž v tuto chvíli nemůže zaručit, že bude mít jeho streamovací služba úspěch.

Zájem Applu o seriál svědčí mimojiné i o tom, že bychom se v rámci jeho chystané streamovací služby skutečně měli dočkat nejenom původního, ale také převzatého – a léty osvědčeného – obsahu. Tímto krokem by mohla jablečná společnost nalákat i potenciální diváky, kteří byli dosud k jeho původní tvorbě skeptičtí. Ze snahy Applu o získání vysílacích práv pro příští rok se ale dá také usuzovat, že bychom se spuštění jeho streamovací služby mohli dočkat skutečně již velmi brzy. Ostatně, právě brzké spuštění zvěstují i ostatní zdroje, které mají do této problematiky náhled.

Friends Apple fb

Dnes nejčtenější

.