Zavřít reklamu

Od představení Animoji už uběhl více než rok a tito animovaní ksichtíci, které lze ovládat vaším obličejem, se tak staly nedílnou součástí operačního systému iOS. Animoji naprosto perfektně demonstrují, jak moc je vyspělá TrueDepth kamera na nejnovějších iPhonech. Lidé je milují a důkazem nám mohou být například reklamy s použitím Animoji či série videí na YouTube s tématikou karaoke. Jablečná společnost se v pozdější fázi rozhodla Animoji vylepšit, a to za pomocí detekce pohybu jazyka, či přidáním personálních Memoji. Podle všeho to ale vypadá, že Applu tohle nestačí a v budoucnu se bude snažit o ještě další vylepšení.

Animoji:

Apple si totiž 28. února zaregistroval patent s názvem „Voice effects based on facial expressions“. V překladu to jednoduše znamená „Zvukové efekty založené na výrazech obličeje“. Že vám není jasné, o co přesně by se mělo jednat? Nevadí, vysvětlení je poměrně jednoduché. Jedná se o technologii, díky které může být Animoji obohaceno speciálními efekty, které uživatel vyvolá po určité akci.

28637-44952-apple-patent-application-woof-to-bark-animoji-l

V praxi by pak tato novinka měla fungovat tak, že si po nahrání záznamu budete schopni měnit vizuální i zvukový projev nahraného Animoji. Představte si, že jste si zrovna nastavili Animoji psa a řeknete anglicky slovo štěkat (bark). Po nahrání Animoji byste si mohli zvolit, zda-li chcete slovo „bark“ nechat tak, jak jste ho řekli a nebo jej proměnit ve psí štěkot. Takto jednoduše byste mohli hodného pejska proměnit v agresivní bestii, která může například vrčet a štěkat.

Samozřejmě se pořád jedná o pouhý patent, kterých si Apple během roku zaregistruje nespočet. V tomto případě se však ale jedná o patent, který by mohl být v blízké budoucnosti reálný. Apple by tak mohl jednoduše světu ukázat, co vše lze s TrueDepth kamerou vykouzlit. Zda-li se však tato technologie v iOS objeví, na to si ještě budeme muset nějakou tu dobu počkat.

animoji fb

Dnes nejčtenější

.