Zavřít reklamu

Umělá inteligence je v posledních letech na obrovském vzestupu. Podle serveru The Information rozšiřuje své podnikání s umělou inteligencí také společnost Apple, která údajně koupila startup Silk Labs, který se zaměřuje na software umělé inteligence velmi malých rozměrů. Jeho implementace pak počítá s tablety a smartphony.

Stejně jako u většiny akvizic Applu, nejsou známy žádné podrobnosti o nákupu samotném nebo jeho případném využití v budoucnu. Podle dostupných informací však Apple příliš hluboko do kapsy sahat nemusel. Společnost zaměstnávala jen něco okolo šesti zaměstnanců, díky čemuž mohl být prodej uskutečněn za zhruba 4 milionů dolarů, přičemž ke koupi samotné mělo dojít na začátku tohoto roku. Silk Labs se v minulosti zabývala využitím umělé inteligence takovým způsobem, který by chránil soukromí uživatelů. Mělo se jednat o způsob ochrany, který by byl řešen pouze v rámci zařízení. Nebylo by tedy nutné odesílat data pomocí internetu k serverům. Společnost Silk Labs byla založena v roce 2015 třemi bývalými zaměstnanci společnosti Mozilla, ve které pracovali na operačním systému Firefox.

Bude těžit z nákupu i umělá asistentka Siri?:

Není to první akvizice Applu, která je zaměřena na strojové učení. V loňském roce získal Apple společnost Lattice Data za 200 milionů dolarů. V tomto roce taky k sobě přetáhl vedoucího umělé inteligence z konkurenční společnosti Google.

siri

Dnes nejčtenější

.