Zavřít reklamu

Ještě před několika dny John Giannandrea pracoval na pozici vedoucího oddělení vyhledávání a umělé inteligence v Googlu, ovšem od včerejšího dne je zaměstnancem kalifornského giganta. V jablečné společnosti bude mít na starosti strategii strojového učení a strategii umělé inteligence, tudíž bude podléhat přímo samotnému CEO Applu Timu Cookovi.

V e-mailu, který byl rozeslán zaměstnancům, Cook chválil Giannadrea. „John sdílí náš závazek k soukromí a náš přemýšlivý přístup, protože děláme počítače ještě chytřejší a osobitější,“ řekl. „Naše technologie musí být naplněna hodnotami, které všichni dodržujeme.“

Giannandrea přichází do Applu poté, co Siri nedávno schytala obrovskou kritiku. Siri je virtuální asistentka založená na umělé inteligenci zabudovaná do produktů jako Mac, iPhone, iPad, Apple TV a HomePod. Spousta kritiků uvedla, že Siri má vážné nedostatky ve srovnání s konkurenčními asistentky od jiných firem, jako od Microsoftu, Amazonu a Googlu.

V Googlu se Giannandrea zapojil do snahy o začlenění umělé inteligence do produktů Googlu, jako jsou vyhledávání na internetu, Gmail a Google Assistant. Před nástupem do Applu strávil Giannandrea deset let u Googlu.

V posledních letech Apple posiluje svůj tým umělé inteligence. V roce 2016 společnost najala výzkumného pracovníka Russa Salakhutdinova, aby vedl tým zaměřený na umělou inteligenci. Postupně zaměstnával spoustu dalších pracovníků.

siri

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.