Zavřít reklamu

Apple se dnes z neznámého důvodu rozhodl pro odstranění několika kategorií z App Storu v macOS. Od doby přepracovaného App Storu, který byl představen v macOS Mojave, se zde zobrazovalo 21 kategorií aplikací. Po redukci tedy počet kategorií čítá pouhých 10. Konkrétně byly odstraněny kategorie Finance, Životní styl, Sportovní, Počasí, Zdravotnictví, Cestování, Vzdělávání, Manuály, zábava, Zdraví a fitness a Časopisy a noviny. To znamená, že momentálně se v App Storu Macu objevují pouze kategorie Fotografie, Grafika a design, Hry, Hudba, Nástroje, Obchod, Produktivita, Sociální sítě, Video a Výukové nástroje.

macos_kategorie_App_store

Vývojáři mají možnost při přidávání aplikace do Mac App Storu své aplikaci přidělit primární a sekundární kategorii. Výběr primární kategorie je velice důležitý, jelikož určuje, kde se bude aplikace v App Storu nacházet. Ještě do včerejška si i zde mohli vývojáři vybrat ze všech 21 kategorií, avšak počínaje dneškem byl počet snížen na pouhých 10.

Takto vypadá macOS 10.14 Mojave:

Prozatím není vůbec jisté, proč se Apple pro tento krok rozhodl. Pozoruhodné však je, že v iOS App Storu k úbytku kategorií nedošlo a zároveň není změna zaznamenána ani v dokumentech pro vývojáře, které radí, kam určitou aplikaci zařadit. Možná se jedná pouze o chybu na straně Applu a nebo se jablečná společnost pro redukci kategorií opravdu rozhodla a v nejnovější aktualizaci iOS se i zde výběr kategorií zúží.

macos_kategorie-fb

Dnes nejčtenější

.