Zavřít reklamu

Komiksové herné spracovania predstavujú výbornú formu, ako sa ešte viac zoznámiť so svojimi obľúbenými superhrdinskými postavami. Marvel Comics disponuje v obchode App Store širokou škálou rôznych spracovaní, spomedzi ktorých možno spomenúť geniálny počin Marvel Strike Force alebo Contest of Champions. O najnovší prídavok do tohoto súdka sa postaralo štúdio Nexon Company so svojím titulom Marvel Battle Lines. Jedná sa o hru na báze kartového súboja, v ktorom postavíte svoje superhrdinské kartičky proti svojmu oponentovi. Vyhráva samozrejme ten hráč, ktorý disponuje lepšími a silnejšími kartami. Myšlienka celkového priebehu hry sa zdá byť až príliš jednoduchá, no za touto skutočnosťou sa skrývajú oveľa premyslenejšie možnosti a fantastický príbeh.

Dej nás zavedie do klasického boja hrdinov proti zloduchom, ktorý spracoval Alex Irvine, jeden z autorov pôsobiacich v Marvel Comics. Medzi jednotlivými misiami a hernými levelmi sa zoznámime so zaujímavou dejovou líniou, ktorá je vykreslená vo forme fantastických kresieb. Jedná sa v podstate o klasický komiks vo virtuálnom spracovaní, ktorým si môžeme listovať medzi súbojmi s nepriateľom a dozvedieť sa tak viac o príbehu, ako aj o jednotlivých hrdinoch.

Grafické spracovanie kresieb je naozaj vynikajúce. V hre sa objavia klasické postavy zo zoskupení ako Avengers, X-Men, Defenders alebo Guardians of Galaxy. 

Samotný gameplay sa odohráva na hracej plošine, ktorá je tvorená z dvanástich políčok. Na jednej strane hracej dosky stojíte vy a na druhej pochopiteľne váš protivník. Vaším cieľom je poraziť nepriateľa taktickým uložením hracích kariet na plochu a následným útokom. Marvel Battle Lines ponúka tradičnú singleplayerovú kampaň s príbehom, no ak preferujete hru viacerých hráčov, určite vás poteší aj možnosť PvP zápasov. Proti ostatným skutočným hráčom sa tak postavíte v reálnom čase, čo predstavuje omnoho väčšiu výzvu ako hra proti počítaču.

Hrateľnosť je spočiatku relatívne zložitá, no pri počiatočných bojoch vám pomôže herný tutoriál. 

Nexon v nedávnom prehlásení potvrdil, že časom by sme sa v hre mali dočkať nových kariet, špeciálnych časovo obmedzených výziev a limitovaných udalostí. Fanúšikovia komiksov sa preto môžu tešiť na ďalšiu nádielku známych hrdinov a ich nových dobrodružstiev. Popularitou sa zrejme titul na ostatné hry pod značkou Marvel nedotiahne, no popri akčných a adventúrnych počinoch predstavuje Battle Lines vítanú odchýlku v zaužívanom žánri.

  • Hra Marvel Battle Lines je dostupná v App Store pre zariadenia s iOS

[appbox appstore id1360178934]

Marvel

Dnes nejčtenější

.