Zavřít reklamu

Na macOS Mojave si nemůžu stěžovat. Celý systém mi přijde naprosto skvělý, je dobře odladěný a s tmavým režimem jsem naprosto spokojený. Bohužel mi ale nevyhovovala jedna věc, konkrétně Dock. Ten samozřejmě na první pohled vypadá úplně stejně, jako v minulých verzích macOS, avšak pokud s macOS Mojave nějakou tu dobu už pracujete, určitě jste si všimli tří aplikací, které se izolovaně zobrazují na pravé straně Docku.

Tyto aplikace se nazývají „poslední aplikace“ a jak už název napovídá, tak se jedná o tři aplikace, které jste spustili jako poslední. Mně osobně zobrazení těchto aplikací rozhodně nevyhovuje, jelikož v Docku zabírají zbytečně mnoho místa. Všeobecně mi tato funkce přijde zbytečná, jelikož jsem zvyklý aplikace spouštět z Launchpadu. Pokud máte na tuto funkci stejný názor jako já, tak se pojďme společně podívat na to, jak ji vypnout.

Jak vypnout zobrazování posledních spuštěných aplikací v Docku

Na našem Macu či MacBooku s nainstalovaným macOS 10.14 Mojave klikneme v levém horním rohu obrazovky na logo Apple. Z nabídky, která se rozevře, vybereme možnost Předvolby systému… V novém okně rozklikneme možnost Dock a v dolní části odškrtneme možnost Zobrazovat v Docku poslední aplikace. Jakmile dojde o odškrtnutí, není třeba vykonávat další akce, jelikož se změny projeví ihned.

Zobrazování posledních spuštěných aplikací mi nejvíce vadilo kvůli tomu, že zabíralo zbytečně mnoho místa. Dle mého názoru je tato funkce v macOS Mojave zbytečná. Rozhodně ale záleží především na vašich preferencích a určitě se zde najde někdo, komu zobrazování posledně spuštěných aplikací vyhovuje. Právě kvůli tomu nám dal Apple možnost volby.

mojavE_posledni_appky_fb

Dnes nejčtenější

.