Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi jedince, kteří nechtějí na nic čekat a všechno potřebují co nejdříve, v tom lepším případě hned, tak jste si určitě macOS 10.14 Mojave vyzkoušeli ještě před oficiálním vydáním. Mohli jste tak učinit díky přihlášení do veřejného beta testování a nebo jste se stali vývojáři s pomocí vývojářského profilu. Pokud už však součástí beta programu být nechcete a nebo pokud se nechcete prezentovat jako vývojáři a chcete dostávat klasické aktualizace určené pro veřejnost, tak je nutné smazat konfigurační profil v předvolbách. Pojďme se tedy podívat, jak na to.

Jak smazat konfigurační profil

Na našem Macu klikneme v levém horním rohu na ikonu Apple. Z rozevíracího menu, které se zobrazí, vybereme možnost Předvolby systému… Nyní z nového okna vybereme možnost Aktualizace softwaru a jakmile se vše načte, klikneme na modrý text Podrobnosti…, který se nachází v levém dolním rohu okna. Vyskočí na vám notifikace, ve které stojí, že je váš Mac zaregistrovaný v beta programu. Pokud chcete konfigurační profil smazat a přestávat dostávat betaverze aktualizací, klikněte na tlačítko Výchozí hodnoty. Poté se autorizujte pomocí hesla a klikněte na tlačítko Odemknout.

Pokud jste vše provedli podle návodu, tak poté, co Apple vydá novou verzi macOS 10.14 Mojave, už nedostanete betaverzi tohoto operačního systému. Dostanete tu klasickou verzi, kterou dostanou všichni ostatní jedinci – tedy ti, kteří nejsou součástí veřejného beta testování či ti, kteří nejsou vedení jako vývojáři. Pokud však už máte na vašem Macu nainstalovanou poslední verzi macOS 10.14 Mojave, tak pro vás bude dostupná až následující aktualizace systému.

Dnes nejčtenější

Další články