Zavřít reklamu

O nové streamovací službě, kterou si pro své uživatele chystá společnost Apple, toho sice bylo napsáno relativně dost, bližší detaily však stále zůstávají pod pokličkou. Příliš jasno v celé věci zatím nemá ani největší potenciální rival nové jablečné služby, Netflix. Nezdá se ale, že by měl z konkurence v podobě Applu kdovíjaké obavy.

Ted Sarandos, který má na starost obsah v Netflixu, o celé věci tento týden promluvil na Vanity Fair New Establishment Summit v Los Angeles. Kromě jiného vysvětlil i to, že nikdo – dokonce ani lidé, kteří jednotlivé pořady připravují – nemá nejmenší ponětí o tom, jak bude Apple lidem svůj nový obsah servírovat. Když byl Sarandos dotázán, zda se snahy Applu o průnik do vod streamování video obsahu obává, odvětil, že nikdo vlastně netuší, jak to s novou jablečnou službou bude. „Nesoustředím se příliš na žádného z konkurentů,“ uvedl.

Na takového Apple TV bychom mohli v budoucnu originální pořady Applu sledovat:

Apple sice s náležitou hrdostí zveřejňuje informace o tom, kolik pořadů pro svou službu odkoupil, ale Sarandos zdůraňuje, že existuje prakticky nulové povědomí o tom, jak bude svůj obsah dodávat spotřebitelům. Některé zprávy hovoří o jakémsi all-in-one balíčku služeb, detaily jsou ale velice nejasné a nespecifikoval je ani samotný Apple. V čem ale máme již teď všichni jasno, je přísná korektnost obsahu. Apple si ve vysílaných pořadech zásadně nepřeje žádné vulgarity ani ostřejší slůvka, násilí, nahotu a podobné záležitosti. „Čistota obsahu“ je právě tím, co bude službu Applu odlišovat od jejích konkurentů.

Na zmíněném summitu ale Sarandos promluvil mimo jiné také o tom, proč se Netflix příliš nezajímá o formát živého televizního vysílání. „Primárně se prezentujeme jako zábavní brand,“ prohlásil. „Způsob sledování, jaký popisujete, je všechno, jen ne zábavný,“ dodal s tím, že i za deset let bude Netflix nabízet skvělé seriály.

Netflix

Dnes nejčtenější

.