Zavřít reklamu

Patříte mezi ty uživatele, kteří se neustále potýkají s nedostatkem úložiště na iPhonu a zároveň je váš měsíční datový limit nízký? Pak vás chystaný krok Facebooku nadchne. Jeho vývojáři totiž pracují na nové aplikaci Facebook Lite pro iOS, která vám bude schopná ušetřit spoustu úložiště i dat. 

Aplikaci Facebook Lite můžete znát z konkurenčního Androidu, na který dorazila již před dlouhými třemi lety a stala se mezi jeho uživateli velmi oblíbená. Její velikost totiž dosahovala na některých zařízeních pouhých 5 MB, což je jen pro porovnání zhruba 63x méně, než kolik zabírá její plnohodnotná verze na iOS. Například na iPhonu XS má podle App Storu 316 MB. Výrazného snížení velikosti docílil Facebook okleštěním určitých funkcí, které nejsou v Lite verzi k dispozici. Co vše by ale mohlo zmizet z verze pro iOS zatím jasné není. 

Do výstavby takto megalomanského datového centra se chce Facebook pustit: 

Jak už jsem psal v úvodním odstavci, krom úložiště bude Facebook Lite velmi šetrný i co se týče spotřeby mobilních dat a baterie smartphonu. Ani v tomto případě ale zatím bohužel nevíme, jak velkou úsporu novinka přinese. Aplikace je totiž zatím v beta testování a to navíc jen v několika málo státech. Vzhledem k oblíbenosti této aplikace na Androidu se ale dá očekávat, že nebudou vývojáři s jejím uvolněním příliš dlouho otálet. Ostatně, Facebook není posledních pár měsíců v dobré kondici a právě podobné kroky by mu mohly jeho renomé zlepšit. 

FAcebook iPhone iOs app FB

Dnes nejčtenější

.