Zavřít reklamu

Okolo sociálnej siete Facebook sa toho v posledných mesiacoch zomlelo viac, ako kedykoľvek predtým. Najnovšie informácie poukazujú na fakt, že práve Facebook má byť dôvodom na odstúpenie dvojice Kevina Systroma a Mikea Kriegera, ktorý sa podieľali na spoluzaložení populárnej siete Instagram. Podľa vyjadrenia, ktoré uverejnil vo svojom blogu sám Synstrom, sa Facebook stáva oveľa viac závislým na budúcnosti Instagramu a to sa zrejme ani jednému zo zakladateľov nepáči. Bonusom je samostatná nedôvera vo Facebook a jeho predstaviteľa Marka Zuckerberga, čo nevrhá na Instagram práve najlepšie svetlo.

„Momentálne si plánujeme oddýchnuť a využiť voľný čas na znovuobjavenie kreativity a nových možností. Vytváranie nových vecí si vyžaduje určité kroky späť, s čím pochopíme inšpirujúce prvky a posnažíme sa svetu priniesť to, čo ľudia potrebujú a využívajú,“ uvádza vo svojom poste Kevin Systrom. Instagram bez debaty predstavuje jednu z najúspešnejších akvizícií Facebooku, nakoľko túto sieť využíva viac ako jedna miliarda používateľov naprieč celým svetom. Od roku 2012 rastie aplikácia raketovým tempom, čo dokonca prekonalo všetky očakávania dvojice vyššie spomínaných zakladateľov. Dôkazom toho je adekvátne a rozumné využitie poskytnutých zdrojov zo strany Facebooku, ktoré Instagramu pomohli súperiť a v podstate aj poraziť úspešnú aplikáciu Snapchat. „Mike a ja sme neskutočne vďační za posledné roky, predovšetkým za špecifických 6 rokov, odkedy spolupracujeme s tímom Facebook. Z počtu 13 ľudí sme narástli na viac ako tisíc, pričom naše kancelárie a pobočky sa nachádzajú doslova po celom svete. Našej vyše miliardovej komunite sa snažíme prinášať všetky milované produkty a možnosti tak rýchlo, ako sa len dá,“ podotýka Kevin.

„Mike a Kevin sú ohromne talentovaní ľudia a prirodzení vodcovia na ceste k novým produktom a službám. Počas uplynulých šiestich rokov som sa od nich mnohému priučil a želám im do budúcnosti len to najlepšie. Nemôžem sa dočkať ich nových objavov,“ uvideol na sociálnej sieti Mark Zuckerberg. Odchodom tejto dvojice sa však môže situácia Instagramu rapídne zhoršiť. Facebook už viac nepredstavuje bezpečnú platformu, ktorej by jej užívatelia mohli veriť. Celková digitálna intoxikácia sa prejavila v obrovskom meradle, čo sociálnej sieti ubralo veľmi veľa síl a používateľov. Podobná situácia sa však môže ľahko zopakovať, ak sa predstavitelia firmy nepoučia a urobia rovnakú chybu aj pri Instagrame, ktorý predstavuje ťažného koňa pre Facebook. Dúfajme, že podobných káuz bolo na najbližšie roky dosť a my tak nebudeme znova musieť riešiť komplikácie s uniknutými osobnými dátami, informáciami a zneužívanými údajmi.

Instagram

Dnes nejčtenější

.