Zavřít reklamu

Platformové hlavolamy a puzzle stratégie sa v knižnici App Store tešia veľkej popularite. Množstvo najsťahovanejších titulov pochádza práve z tohoto súdka a každým mesiacom sa ponuka stále viac rozrastá. Najnovším prírastkom do tejto sekcie je hra Where Shadows Slumber od vývojárov zo štúdia Game Revenant Ltd. Tento pútavý titul používa (ako už množstvo hier pred ním) kooperáciu svetla a temnoty, vďaka ktorej sa pokúsime odhaliť nové logické hádanky a strategické prvky. Spôsob hry možno prirovnať k velikánovi v podobe Munument Valley a Monument Valley 2, no pravdupovediac kvalitou mierne zaostáva. Nič to však nemení na fakte, že aj v tomto titule si užijete množstvo zaujímavých prešmyčiek a hlavolamov, ktoré potrápia každý mozgový závit.

V hre Where Shadows Slumber sa budeme pohybovať po jednoduchých celistvých obrazovkách, v snahe vyriešiť všetky dostupné puzzle hádanky. Kritickým elementom, ktorý nám pomôže odhaliť hádanky a ich následné riešenia je práve kombinácia svetla a tmy. V praxi to znamená, že v leveloch sa budete pomocou svetla orientovať v tmavých uličkách, ktoré po osvetlení odhalia novú cestu. Jednotlivé misie začínajú na jednoduchej úrovni, no neskôr sa postupne zvyšujú a narobia problémy nejednému skúsenému stratégovi.

Vašou hlavnou zbraňou proti tieňom je lampáš, za pomoci ktorého preskúmate všetky kúty jednotlivých levelov.

Titul ponúka veľké množstvo herných levelov, ktoré sú doplnené o veľmi dobre vyzerajúci animovaný vizuál. Po grafickej stránke sa jedná o pravý indie titul ako sa patrí a ovládateľnosti nie je čo vytknúť. Postup hrou je veľmi intuitívny a jednoduchý, takže sa s ovládaním veľmi rýchlo zoznámite. Hra je dostupná ako na iPady, tak aj na iPhony, takže si ju môžete užiť na oboch prenosných jablčných zariadeniach.

  • Hra Where Shadows Slumber je dostupná v App Store pre zariadenia s iOS

[appbox appstore id1221749074]

Shadows

Dnes nejčtenější

.