Zavřít reklamu

iOS 12 je na našich zařízeních už pár dní a pomalu si zvykáme na všechny novinky. Kromě těch zásadních v podobě Zkratek pro Siri, zrychlení a lepší stability systému či přepracovaných fotek jsme se dočkali také mnoha menších vylepšení, které jsou velmi užitečné. Jednou z nich je i možnost automatických aktualizací systému.

Tuto možnost najdete v Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru -> Automatické aktualizace. Stačí vybrat a funkci zapnout. Od té chvíle se bude telefon o aktualizace starat sám. Podobnou možnost iOS nabízí už dlouho pro aplikace z App Storu a nyní ji přináší i na celý systém. Nicméně i tak vás před instalací aktualizace telefon upozorní. Celý proces poté proběhne pouze při připojení telefonu k nabíječce a Wi-Fi síti.

Takto si zapnete automatické aktualizace:

Pokud tedy nechcete, aby vás telefon obtěžoval s vyskakujícími okny a dotazem, zda chcete nainstalovat nejnovější update, stačí povolit funkci automatických aktualizací. Vždy se o nové verzi dozvíte, ale nebude potřeba nic potvrzovat, iPhone se zaktualizuje sám. Jedná se tak o další zajímavou novinku, kterou iOS 12 přináší. Těmi dalšími je například funkce V posteli nerušit, seskupování notifikací, přidání druhého Face ID nebo například nové vyhledávání ve Fotkách.

Dnes nejčtenější

.