Zavřít reklamu

S iOS 12 přišla i dlouho žádaná možnost přidat si další osobu do systému Face ID. Pokud jste se tedy v iOS 11 radovali z toho, že máte do vašeho iPhonu přístup jen vy, tak od iOS 12 už do něj má automaticky přístup i vaše přítelkyně (vtip). Prostě a jednoduše, od iOS 12 si můžete na iPhonu X a samozřejmě později s iPhonem XS, XS Max a XR přidat více druhou osobu, která iPhone přes Face ID dokáže odemknout. Jak na to?

Jak přidat další osobu do Face ID

Na našem iPhonu X, XS, XS Max nebo XR s iOS 12 přejdeme do nativní aplikace Nastavení. Zde poté sjedeme níže, dokud nenarazíme na kolonku Face ID a kód, kterou rozklikneme. Nyní už stačí pouze zvolit možnost Nastavit alternativní vzhled. Poté se spustí klasický průvodce, pomocí kterého si systém Face ID naskenuje další obličej. Stejně jak, jako jste si Face ID nastavovali po zakoupení zařízení. Jakmile se proces dokončí, zobrazí se info, že máte nastavenou alternativní osobu, která má do vašeho zařízení přístup. Face ID tedy nefunguje stejně, jako Touch ID, kdy jste si mohli přidat až 5 prstů – v případě Face ID můžete mít jen svou tvář plus jednu navíc.

Na závěr ještě sdělím jednu informaci. Pokud budete chtít z nějakého důvodu alternativní osobu smazat, tak se smaže celý záznam Face ID – tzn. jak sken alternativní osoby, tak sken vaší tváře. Nastavením Face ID si tak budete muset projít od úplného začátku.

face_id_fb_dalsi_osoba

Dnes nejčtenější

.