Zavřít reklamu

Poslední dobou to vypadá, že se oblíbenou zábavou zlodějů stává rychlá návštěva libovolného Apple Storu, v jejímž rámci si pachatelé přivlastní vystavená zařízení. O jednom z nedávných případů takového typu jsme vás na našich stránkách informovali. Případ je v současné době ve vyšetřování a není známo, zda byli pachatelé dopadeni. Nezvaní hosté, kteří o víkendu navštívili Apple Store v Oaks Mall v kalifornském Thousand Oaks, ale takové štěstí neměli.

Trojice pachatelů nejprve vtrhla do prostor prodejny s cílem trochu se obohatit. Když si ale začali přivlastňovat jednotlivé produkty, neobešlo se to bez pozornosti – a řádně rozhněvané reakce – lidí, kteří se v prodejně v danou chvíli nacházeli. Díky akčnímu nasazení zákazníků byl nakonec povedený trojlístek dopaden policí a zatčen. Zákazníci Apple Storu totiž neváhali zapojit své vlastní síly a dva ze zlodějů jednoduše srazili k zemi. Příslušníci policie po svém příjezdu dopadli třetího muže, který mezitím opustil prodejnu. Zatčeny byly i dvě ženy, které nejspíš čekaly v autě, zaparkovaném poblíž. Vypadá to, že zatčená partička zlodějů navíc tímto způsobem nekradla v Apple Storu poprvé. K loupežím tohoto typu došlo v nedávné době v prodejnách v Roseville a ve Fresnu. Zatím není jasné, zda na sebe nejsou jednotlivé skupiny pachatelů nějakým způsobem napojené.

Nedávno se zloděje podařilo vyfotit, v ostatních případech je potřeba se spolehnout na záběry bezpečnostních kamer:

Média i policie chválí nasazení, s jakým zákazníci napomohli dopadení a zatčení pachatelů. Ti se z nějakého důvodu domnívali, že by prodejna Apple mohla být skvělým místem k opatření drahého a luxusního zboží. To má ale k pravdě hodně daleko. Dalo by se předpokládat, že všichni ví, že Apple pro svá vystavená zařízení používá speciální software, díky kterému jsou produkty v případě odcizení zcela nepoužitelné. Zjevně se ale i tak najde dost lidí, kterým rozprodání iPhonu na náhradní díly stojí za spáchání zločinu.

apple-store-palo-alto-fb

Dnes nejčtenější

.