Zavřít reklamu

Vykradený Apple Store… to tu dlouho nebylo. Naposledy jsme vás o podobném incidentu informovali koncem července, kdy si zloději z kalifornského obchodu odnesli zboží v hodnotě přes 19.000 $.  Jejich styl je velmi jednoduchý – přijít do obchodu, chvíli si prohlížet zařízení a poté z ničeho nic vytrhnout co nejvíce zboží a utéct. Podobných případů se už stalo v minulosti opravdu mnoho a dnes je tu další.

Opět se vydáme do Kalifornie, konkrétně do Apple Storu v Roseville. Čtyři muži si zde odnesli minimálně 23 různých výrobků. A postup byl opět stejný – vytrhnout a rychle zmizet. Podle policie se jim podařilo ukrást 20 iPhonů, dva MacBooky Pro a jeden iPad mini, odhadovaná hodnota zcizeného zboží je 20.000 $.

Podobnost s dřívějšími krádežemi je také v tom, že zloději nebyli nijak ozbrojeni, a tak nikoho nezranili ani neohrozili. Pachatelé měli na sobě mikiny, aby byla jejich identifikace těžší. Někomu ze zaměstnanců či zákazníků se však podařilo dva zloděje vyfotit, avšak ani to zatím nepomohlo k jejich dopadení.

Zloděje se nyní podařilo dokonce vyfotit, z dřívějších krádeží jsou pouze záběry z kamer:

Jedná se tak minimálně o šestý podobný případ za poslední roky. Například Apple Store v Corte Madera v Kalifornii byl vykraden mezi roky 2016 a 2017 dokonce dvakrát. To ve španělském Madridu na to šli zloději trochu jinak. Podařilo se jim zde ukrást 24 iPhonů tak, že přežvýkali bezpečnostní kabely připojené k zařízením. Jaký postup asi zvolí příště?

apple store zlodej fb

Dnes nejčtenější

.