Zavřít reklamu

Produkty od Applu patří ve svých kategoriích k těm nejdražším, a tak není divu, že přitahují i zloděje. Není to tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že skupina zlodějů ukradla z newyorského Apple Store celkem 21 iPhonů 8 a X v celkové hodnotě přes 19 tisíc dolarů (tedy necelých 400 000 Kč).

Velmi podobný případ se stal ve včerejších večerních hodinách v městečku Costa Mesa v Kalifornii. Do zdejšího Apple Store vešla skupinka zhruba dvacetiletých mužů a chvíli si prohlížela vystavené produkty. Poté začali vytrhávat iPady, iPhony i MacBooky ze stolů a s nimi následně utekli. Ochranka stojící u vchodu se je sice pokusila zastavit, ale zloději jej povalili a několikrát do něho kopli. Na útěku pachatele zachytila ještě další kamera, jejich totožnost se však zatím zjistit nepodařilo.

Produkty Applu jsou pro zloděje velmi lákavým zbožím.

Hodnota ukradeného zboží je téměř 30 tisíc dolarů, což je je zhruba 600 tisíc korun. Vzhledem k velmi podobnému provedení krádeže by se mohlo jednat o stejnou skupinu zlodějů, kteří si tak už přišli na pěknou sumu peněz. Apple by měl zřejmě zvážit zabezpečení svých zařízení na prodejnách, protože na videu je vidět, jak snadné to zloději měli.

Apple se však občas musí zabývat i krádežemi a podvody ve vlastních řadách. V roce 2015 se například udál případ, kdy čtveřice zaměstnanců Apple Storu obrala Apple o zhruba 700 tisíc dolarů díky machinacím s dárkovými kartami.

apple store kradez

Dnes nejčtenější

.