Zavřít reklamu

Velmi zajímavé novinky nepřinesl jen iOS 12 či macOS 10.14 Mojave, ale taky nový operační systém pro chytré hodinky watchOS 5. Ten se sice podle všech dostupných informací potýká s velkými problémy, které způsobily zaseknutí kukaček některých vývojářů, ti šťastnější z nich však nachází v betě poměrně zajímavá vylepšení, se kterými se chlubí na internetu. A právě jedno z nich vám nyní představíme.

Včera jsme vám ukázali novinku, díky které půjde ovládací centrum v Apple Watch perfektně přizpůsobit. Pokud jste si však mysleli, že právě tohle je jedna z nejužitečnějších novinek, které Apple přichystal, jste na omylu. Na redditu se totiž pochlubil vývojář s přezdívkou whiskey_91 svým úlovkem z nastavení, který si můžete prohlédnout na obrázku pod tímto odstavcem.

watchos-5-wi-fi-screen-250x384

Jak můžete sami vidět, do nastavení v Apple Watch přibyla možnost manuálně se připojovat k Wi-Fi sítím, které mají hodinky v dosahu. To však doposud nešlo, jelikož se hodinky připojovaly jen k síti provázané s iPhonem uživatele. Pokud jste se však na nich chtěli připojit jinam, jinak než za pomoci iPhonu to nešlo. Až doposud. 

V hodinkách se vám nově objeví seznam dostupných Wi-Fi sítí, na které se můžete připojit. Pokud jsou zaheslované, heslo do nich vyplníte pomocí funkce Scribble, o které si můžete detailně počíst v tomto či tomto článku. Pomocí této funkce a digitální korunky, kterou regulujete velikost písmen a speciálních znaků tedy vyplníte heslo a po stisknutí možnosti Připojit se k síti připojíte. Možnost připojit se k prakticky libovolné Wi-Fi síti funguje podle zahraničních zpráv na Apple Watch Series 2 a 3. O podpoře Series 1 však v tuto chvili zprávy nemáme a Series 0 (čili zcela první hodinky, na kterých si Apple spíš testoval zájem uživatelů) podporu watchOS 5 vůbec nedostaly. 

Pár screenshotů z představení watchOS 5:

Uvidíme, co se tedy vývojářům podaří objevit v dalších dnech či dalších betách. Zatím to však vypadá, že ačkoliv je novinek vcelku málo, většina z nich stojí opravdu za to a skutečně potěší. Nemusí sice vyrazit dech jako například přepracované ovládací centrum v iOS 11, využívání jablečných zařízení s nimi však bude o poznání příjemnější. 

watchOS 5

Dnes nejčtenější

.