Zavřít reklamu

Jedna z možností, jak na chytrých hodinkách Apple Watch zadávat text, je pomocí šikovné funkce Scribble. Díky ní mohou uživatelé přímo na obrazovce hodinek psát, respektive kreslit písmena, ze kterých pak složí slova a věty. I když je funkce dostupná prozatím jen pro některé jazyky (čeština mezi nimi není), tak věřím, že ji někteří z vás používají, ať už jste například v zahraničí nebo si píšete s někým například anglicky. Někdy se však funkce nemusí chovat tak, jak by uživatel čekal. V nejvíce případech se stává, že Scribble špatně rozezná napsaný znak.

To však s jednoduchým trikem není problém, jelikož Scribble obsahuje velmi užitečnou možnost špatně rozeznané písmeno opravit. Nejvíce tento problém trápí uživatele při psaní I, J, L na začátku věty. Velmi mnoho uživatelů kvůli této drobnosti na funkci zanevřelo, jelikož neví, že se dá písmeno rychle opravit. Jak na to?

Stačí napsat požadovaný znak, nechat ho rozpoznat a vložit. Poté se v řádku s textem objeví dvě šipky, které značí, že se dá textem procházet. Pomocí digitální korunky na boku hodinek pak stačí otáčením vybrat požadované opravené písmeno a otáčení nechat. Po chvilce se písmeno vloží do textu.

Stejným způsobem lze opravovat či dokonce doplňovat celá slova. Pokud jste tedy napsali písmeno špatně nebo jste jen líní dopisovat slova do konce, stačí opět začít otáčet digitální korunkou a vybrat si z nabídky opravené či doplněné slovo. Pokud požadované slovo nemůžete najít, zkuste připsat více písmen.

Zoufat nemusíte ani pokud byste se chtěli v rozepsané větě vrátit zpět a podívat se na předchozí slova. Někteří uživatelé kvůli tomu začnou mazat už napsaná slova. To však není vůbec nutné. Pro vrácení se zpět ve větě stačí ťuknout kamkoliv do textu a posunout prstem směrem doprava. Posunutím na opačnou stranu se pak vrátíte zpět na konec. Naneštěstí může být tento krok pro některé uživatele vzhledem k absenci zvětšení displeje, které najdeme na iOS, vcelku obtížný.

Další trik se týká změny již napsaných slov a úzce souvisí s předchozím trikem o posouvání mezi slovy a digitální korunkou. Pokud potřebujete změnit některé již napsané písmeno, stačí se na něj pomocí předchozího tipu přesunout a zatočit digitální korunkou. Okamžitě se objeví nabídka různých variant slov, která by mohla vyhovovat. Kromě toho ve slově umí scribble pomocí tohoto triku i opravit chyby ve slově.

Poslední tip můžete znát i z iOS. Pokud při psaní vložíte za některé slovo dvojmezeru, objeví se místo ní za slovem tečka. Pomocí tohoto triku tak lze díky absenci mačkání tlačítka pro vložení tečky urychlit psaní a za tečku vložit rovnou mezeru. Ještě více času při psaní dokáže tato funkce ušetřit právě na watchOS.

Apple Watch digital crown FB

Dnes nejčtenější

.